2021-12-16

Lärorik julkalender för kommunens elever

Vi har tidigare under hösten uppmärksammat Trafikkalendern som går ut till alla grundskoleelever i landet för att uppmärksamma barnen i trafiken och vi på Lerum Energi är självklart med och sponsrar detta fina initiativ. Nu i december har alla klasser som ritat teckningar fått en rolig och givande julkalender och vi var ute och tjuvkikade lite tillsammans med klass 3B på Hulanskolan.

Klass 3B på Hulanskolan tycker det är roligt att få öppna dagens fråga i julkalandern. De lyser även upp snyggt i mörkret med våra LED-armband!

 

Bakom varje lucka gömmer sig en frågeställning där eleverna ska diskutera i klassen tillsammans eller i hemmet. Tanken är att man ska kunna lära sig något nytt och samtidigt fundera över hur vårt sätt att leva idag kan påverka vårt sätt att leva i framtiden. De får söka på nätet, resonera och klura fram de rätta svaren. Varje dag lottar Trafikkalendern ut böcker bland de som deltar.

Bakom flera av luckorna hittar vi frågeställningar som rör arbetet som vi på Lerum Energi arbetar med. Till exempel hittar vi frågor om fiskvägar, solceller och elbilar. Läs gärna mer om bland annat detta på vår webb.

Tillsammans med Trafikkalendern önskar vi kommunens alla elever och lärare
en God Jul och ett välförtjänt jullov!