Energi- och klimatrådgivning

Lerums kommuns energi- och klimatrådgivning är en opartisk tjänst som bland annat svarar på frågor om uppvärmning, energikostnader, energieffektivisering, transporter, klimatet och statliga bidrag på energiområdet. Rådgivningen är kostnadsfri och öppen för privatpersoner, föreningar och företag.

El och värme

Mycket av det vi gör i bostaden behöver el. Sänk, minska, stäng av och dra ur. På så sätt kan mycket el sparas. Värmesystemet är oftast det som behöver mest energi i en bostad. Den energin behöver produceras effektivt och helst utan klimatpåverkan. Fjärrvärme och värmepump är exempel på system som ger värme och varmvatten på ett effektivt sätt med mycket låg klimatpåverkan.

Några enkla tips för att spara på din energi- och elförbrukning

  • Sänk värmen några grader om du reser bort.

  • Duscha kortare tid.

  • Under kallare perioder så använd persienner och dra gardiner för fönstren. Det hjälper till att hålla värmen i bostaden och sparar därmed energi. Var noga med att inte täcka för elementen eller något som kan bli en brandrisk!

Villaägare med elpanna eller direktverkande element?
Kontakta energirådgivningen i Lerums kommun för att prata om en effektivare lösning.

Företag?
Kontakta energirådgivningen i Lerums kommun så kan ni prata om ren energibesparing på kort sikt och åtgärder på längre sikt.

Bostadsrättsförening?
Bästa tipsen kan ibland vara att se över och underhålla det värmesystem som redan finns.
Ta gärna kontakt med energirådgivningen för att komma igång.

Kontaktuppgifter till Energirådgivningen i Lerums Kommun

Telefon:  0302-52 10 00
E-post:

Ladda ner vår app för att ha koll på din förbrukning

I Lerum Energis app kan du enkelt själv ta reda på din förbrukning, se de aktuella spotpriserna, hitta dina fakturor och mycket mer. Ladda ner den direkt i App Store eller Google Play!