Därför ska du välja el från Lerum Energi

Hos oss stannar vinsten på hemmaplan - allt återinvesteras i Lerums kommun. När du väljer oss som elhandlare får du dessutom allt på samma faktura, smidigt och lättöverskådligt! Vi har koll på hembygden och engagemanget som sker i Lerum och vi stödjer lokala föreningar med aktivt sponsorskap. Dessutom har vi ärliga och konkurrenskraftiga priser, utan dolda avgifter. Vi levererar 100 procent fossilfri el och producerar förnybar vattenkraft från våra tre egna vattenkraft utmed Säveån. 

  • När du blir elkund hos oss skänker vi 200 kronor extra till valfri lokal förening.
    Du väljer själv vilken förening du vill stödja i sista steget i din beställning.

  • Som tillval kan du även välja att köpa till Säveåel. Det innebär att din el blir ursprungsmärkt och kommer direkt från våra vattenkraftverk utmed Säveån.

  • Självklart är vi även certifierade med Schysst elhandel!

Teckna ett elavtal med oss Välj avtal
Inga dolda avgifter Våra priser

Vår vinst är din vinst

Lerum Energi ägs av Lerums kommun och i slutändan av kommunens invånare. För oss är det självklart att erbjuda bra priser, att all el ska vara 100 procent fossilfri, och att all vinst ska stanna i bygden. Vi investerar i vårt eget elnät för att säkerställa en trygg elleverans och vi sponsrar det lokala föreningslivet. Resterande vinst går till vår ägare Lerums kommun som återinvesterar pengarna i bygden. Därför är vår vinst även din vinst.

Lokalt producerad el

Delar av vår el produceras lokalt i våra tre vattenkraftverk längs Säveån. Resterande el köper vi från Vattenfall och den är alltid 100 procent fossilfri. Att vi är ett lokalt bolag innebär att du alltid har nära till vår engagerade kundservice. 

Låga priser utan dolda avgifter

Som kommunägt bolag finns vi till för dig som bor i kommunen. Våra priser är alltid konkurrenskraftiga och du slipper dolda avgifter och krångliga fakturor. Jämför oss gärna!

Våra kraftverk

Vi har tre vattenkraftverk i Säveån som alla producerar fossilfri och förnybar el. Och just det förnyelsebara blir särskilt tydligt här eftersom vattenkraften nyttjas tre gånger när den passerar genom Flodas, Hillefors och Hedefors kraftverk.