2021-07-21

Ladda upp för roadtrip

Antalet laddhybridbilar har exploderat de senaste åren. Det är ett bra alternativ för dig som vill tänka lite extra på miljön men samtidigt ha säkerheten i en förbränningsmotor om du inte har möjlighet att ladda bilen. 

Räckvidden på el för en laddhybrid varierar och når upp mot 62 km beroende på årstid, körstil och vilken modell du väljer. Laddhybridens räckvidd på upp till 62 kilometer på el, är mer än tillräckligt för de flesta människors vardagsbehov. Förbränningsmotorn ger en lång totalräckvidd, vilket möjliggör långa resor med stora avstånd mellan tankstoppen. Miljömässigt är utsläppen hos en laddhybrid ungefär en fjärdedel jämfört med en genomsnittlig ny bil som bara har en förbränningsmotor.

En förutsättning för att kunna ha en elbil är att kunna installera en laddstation i ditt hem och har du tur kan du även ladda bilen på jobbet. Vi på Lerum Energi försöker göra så mycket vi kan för ett mer hållbart samhälle och har därför tillsammans med Lerums kommun installerat ett flertal laddstationer runt om i kommunen som är helt gratis att använda. Du behöver ingen nyckel eller liknande utan det är bara att plugga in sladden och ladda på. Under tiden kan du passa på att strosa omkring i Växtrum eller ta en fika på Bagges torg. 

Läs gärna mer här om vart du hittar våra laddstolpar samt de vanligaste frågorna och svaren.