2023-09-11

Hugo och Oskar byter mätare för en smartare framtid

I oktober påbörjar vi det omfattande mätarbytet och under den här perioden kommer du mest troligt att stöta på våra medarbetare Hugo Stjernberg och Oskar Wersén!

År 2025 ska samtliga Sveriges elmätare uppfylla nya funktionskrav efter beslut av regeringen. För att möta dessa krav har vi påbörjat utbytet av samtliga elmätare till smarta varianter. Under 2023 och 2024 kommer totalt 33 000 mätare att bytas ut varav 18 000 i Lerums kommun.

Två personer som verkligen har fått grepp om mätarbyten är Hugo och Oskar. De har under hela sommaren arbetat flitigt med att byta mätare, framförallt för kunder som har installerat solceller.
Hugo och Oskar började sin resa på Lerum Energi som praktikanter tidigare i år via sin utbildning på El- och Energiprogrammet på Lerums gymnasium. Nu har de en projektanställning som sträcker sig fram till årets slut.

Hugo Stjernberg och Oskar Wersén.

- Det bästa med arbetet enligt mig är möjligheten att träffa så många trevliga människor. Oavsett vem vi besöker, så är de alltid glada när vi kommer för att byta deras mätare, säger Hugo Stjernberg.

Både Hugo och Oskar är överens om att de har hamnat på rätt arbetsplats. Expertisen de har skaffat sig genom sin utbildning, arbetsuppgifterna de utför och gemenskapen med sina kollegor - allt stämmer perfekt för de här två vännerna.

- Jag kände nästan direkt att Lerum Energi var rätt plats för mig. Jag blev snabbt en del av teamet och fick möjlighet att följa med montörerna på deras uppdrag, säger Oskar Wersén och Hugo fyller i:

- Det är riktigt roligt att arbeta här! Vi ser fram emot hösten och möjligheten att lära oss ännu mer om branschen.

Läs mer om mätarbytet på vår hemsida här -->>