Snart får du en ny mätare installerad!

Den nya elmätaren ger dig möjlighet att få en bättre överblick och kontroll över din elanvändning. Till mätaren kan du koppla flera smarta tjänster så att du kan styra din elanvändning över dygnet och använda nätet smart när utrymmet är som störst.  

Mätarna är utrustade med en HAN-port (P1-standard) som gör att man som kund kan ansluta avsedd utrustning och ta del av detaljerad information om sin elförbrukning i realtid. De nya mätarna klarar dessutom av att hantera producerad energi vilket innebär att man inte behöver vänta på ett mätarbyte när man till exempel installerar solceller, något som tidigare var en del av processen. 

När byter ni min elmätare?

På kartan kan du se när vi preliminärt kommer till ditt område för att byta elmätare. Bytet av de cirka 18 000 elmätarna hos våra kunder kommer att pågå under 2023–2024.

Så går mätarbytet till

Du kommer i god tid före mätarbytet att få information skickad till dig. Du behöver alltså inte göra något förrän vi kontaktar dig.

 

 

Så fungerar elmätaren

Vår senaste elmätare tillverkas av det danska företaget Kamstrup och modellen heter OMNIA e-meter. Här kan du se vad knapparna och symbolerna på displayen betyder.  

Säkerställ att vi kan nå dig

Bekräfta dina kontaktuppgifter hos oss så fort som möjligt så att vi kan nå dig på ett smidigt sätt inför och under mätarbytet genom e-post eller SMS.

Frågor och svar om mätarbytet

Är det något mer kopplat till mätarbytet som du undrar över? Här har vi samlat vanliga frågor och svar.

Kontakta oss

Finns det någonting annat som du undrar över? Kontakta oss så hjälper vi dig med dina funderingar om mätarbytet.