2023-03-08

INTERNATIONELLA KVINNODAGEN!

Ulrika, Wilma och Jenny är tre av våra många duktiga kollegor på Lerum Energi.

Idag, den 8 mars, uppmärksammas internationella kvinnodagen av människor och organisationer över hela världen för att lyfta frågor om kvinnors rättigheter och belysa jämställdhet.

Lerum Energi har under flera år aktivt arbetat med att uppnå en jämställd organisation och kvalade under förra året in på Kraftkvinnornas topplista över de mest jämställda energibolagen i Sverige.
- Det är ett högt tryck i energibranschen och konkurrensen om arbetskraften är tuff. Att vara ett företag med schyssta värderingar är en förutsättning för att kunna vara en attraktiv arbetsgivare. Om medarbetarna känner sig uppskattade, rättvist behandlade och trygga i arbetsmiljön kan vi använda all vår kraft till att skapa värde för våra kunder. Jämställdhet är en framgångsfaktor, säger Anders Zetterman, VD för Lerum Energi. 

Organisationen Kraftkvinnorna jobbar aktivt för att locka fler kvinnor till energibranschen och synliggöra kvinnliga förebilder. Målet är att öka andelen kvinnor i ledningsgrupper och styrelser i energisektorns bolag och organisationer.

Lerum Energis marknadschef Jenny Nordlund verkar som ledarskapsmentor inom nätverket.
- Vi som bolag är glada att kunna hjälpa till att coacha unga kvinnliga adepter inom energibranschen, säger Jenny Nordlund. 

Läs mer om nomineringen här: