2021-08-27

Uppstartshelg för IK Baltichov

Förra helgen hade IK Baltichov sitt årliga uppstartsläger inför säsongen. I vanliga fall brukar de åka i väg för övernattning men på grund av pandemin har de i år styrt upp allt på hemmaplan. Omkring 400 ungdomar deltog under helgen runt om i idrottsanläggningarna i kommunen. Förutom att bidra med bars och buffar till alla goodie-bags var vi ute och hälsade på en av grupperna i Lerums Arena under fredagen.

Lisa, Julia & Amelie spelar alla från 9 meter.

Gruppen Flickor 13 är ett riktigt stort gäng på omkring 30 tjejer, riktigt kul att se att så många kämpar och håller i träningen trots att de under det gångna året inte fått spela matcher. Under helgen har de förutom handbollspass även avverkat fyspass, teoripass och andra roliga aktiviteter för att stärka lagkänslan. 

Vissa av tjejerna har spelat handboll i 7-8 år när de började i handbollsskolan och vissa började bara för något år sedan. 

- Jag följde med en kompis som spelade handboll för 2-3 år sedan, hon har slutat nu men jag tyckte det var så roligt så jag har fortsatt, säger Amelie.

Just gemenskapen och kompisar anser tjejerna är en stor bidragande faktor till att de spelar handboll men självklart finns det andra anledningar till att de tränar flera dagar i veckan.

- Det är det en väldigt rolig sport med mycket fart, det händer saker hela tiden, säger Lisa.

Kul att få en inblick i hur IK Baltichov arbetar i sin förening. Vi tycker det är grymt roligt att se att de aktiverar så många barn och ungdomar i kommunen och hoppas på ett fortsatt fint samarbete!

Glöm inte heller att vi skänker 200kr till valfri förening i kommunen när du tecknar ett nytt elhandelsavtal med Lerum Energi!