2023-11-15

Från tidningsutdelare i ung ålder, till journalist och vidare som energifylld marknad- och kundserviceskoordinator på Lerum Energi. Träffa vår medarbetare Beatrice Otterberg som är en fena både på sitt jobb och att coacha människor inom träning och rörelse.

Jag heter Beatrice Otterberg, även om alla utom min pappa kallar mig Bea. Så vill man ha min fulla uppmärksamhet så vrålar man Beatrice! Jag arbetar som marknads- och kundservicekoordinator på Lerum Energi. Tillsammans med mina kollegor så koordinerar och samordna jag olika marknadsinsatser. Jag har dessutom kundkontakt där jag svarar på samtal, chattar och mejl för att hjälpa våra kunder med deras frågor och behov.
 
 
- Mitt första jobb var tidningsförsäljare och reklamutdelare. Det innebar tidiga lördags- och söndagsmornar och riktigt dåligt betalt! Men redan som 14-åring fick jag in foten på Skaraborgs Läns Tidning och började min karriär som journalist. 
 
 
Bea utbildade sig till och började därefter att arbeta som journalist. Efter 15 år inom branschen så var det dags att testa något nytt och hon började då jobba på DB Schenkers marknadsavdelning. En bana mot marknad som hon därefter utvecklats inom, innan hon landade hos Lerum Energi.
- Tillsammans med mina kollegor arbetar jag bland annat med att koordinera och samordna olika marknadsinsatser – från kampanjer och event till löpande produktion av innehåll som utgör företagets marknadsföring. Utöver det svarar jag på samtal, mejl och chattar från våra kunder som rör elhandel, flyttar, mätarbyten, fakturor och mycket annat.

Vad är det som gör ditt arbete roligt?

- Det är inte en dag som är den andra lik och det uppskattar jag enormt. Och utan att det ska låta för klyschigt, så är mina kollegor en stor källa till arbetsglädjen! Vi skrattar oförskämt mycket på vår avdelning.

 Varför sökte du dig till Lerum Energi?

- Dels för att arbetsrollen i sig lät spännande, dels för att företaget kändes positivt, familjärt och tryggt. Förväntningarna uppfylldes! Det är en klar fördel att företaget har sitt säte i Stenkullen då jag själv bor i Lerum. Det är alltid lika gôtt att köra ifrån köerna på E20.

Om man vill jobba med det som du gör, vad ska man tänka på då? 

- Jag har jobbat med många olika saker som tillsammans har gett mig en bred erfarenhet av marknadsföring och kundservice. Mitt varmaste tips är att fortsätta vara nyfiken och aldrig vara rädd för att testa nya saker. Jag slutar heller aldrig att studera vid sidan av och just nu läser jag till samtalsterapeut.

Träning en viktig del som Bea gärna delar med sig utav

Bea är inte bara dedikerad till sitt arbete på Lerum Energi, utan utanför jobbet är träning en stor del av hennes liv. Hon driver bland annat företaget Outdoor Wellness och delar dessutom med sig av sitt driv och kunskap till sina kollegor genom att varje morgon hålla i rörlighetsträning och varannan vecka erbjuda ett yogapass som tillgängligt för samtliga anställda.
- Mitt företag Outdoor Wellness Lerum har fokus på utomhusträning. Jag har även en del träningsevent på Aspenäs Herrgård och dyker emellanåt upp som instruktör på The Tannery Club i Floda.

Finns det någon talang du har som inte så många känner till?

- Jag är en jäkel på att hjula på en hand, vad jag nu ska med den talangen till. Vem vet, någon gång kanske jag får uppträda i ett tv-program.

Avslutningsvis, vilken serie skulle du tipsa folk att spana in under höstkvällarna?

- Det står mellan Dexter och Sons of Anarchy…men jag säger nog Dexter.