2020-08-26

Spännande trendspaning med Energiföretagen

Under gårdagen fick Lerum Energi besök av Efwa Nilsson, chef för region väst Energiföretagen Sverige. Efwa har över 20 års samlad kompetens från energibranschen och det var mycket inspirerande att få ta del av hennes visioner och tankar om kommande förändringar som möjliggör ett långsiktigt hållbart samhälle. 

Energiföretagen jobbar för att fler i samhället skall förstå vilken bransch vi jobbar med och att se vilka möjligheter som finns! 

- Något som är speciellt med region väst är att de stora drakarna på marknaden inte lyckats med uppköpen, utan att vi i denna delen av landet värnar om våra lokala energibolag som bryr sig om just det lokala samhället såväl som ett personligt bemötande, säger Mats Jakobsson, VD för Lerum Energi. 

Efwa Nilsson och Mats Jakobsson i en coronahälsning!

Efwa bjöd på en spännande trendspaning och tillsammans med henne fördes intressanta diskussioner om vad som väntar runt hörnet för energibranschen.
Vart är vi på väg, hur påverkar klimatförändringarna oss, hur ser det politiska läget ut, konflikter i omvärlden, den gröna given (Europa skall bli fossilfritt) med mera.
Diskussionerna handlade också om elektrifieringen av transportsektorn och vad det betyder för oss effektmässigt, solproduktion och vindkraft, Gretagenerationens påverkan på beslutfattande, industrin med ökat elbehov, vätgasutveckling med mera. 

Lerum Energi tackar Efwa Nilsson för en fantastisk dag! 

(Energiföretagen Sverige är en branschorganisation som samlar företag som producerar, distribuerar, handlar med och lagrar el, värme och kyla. Lerum Energi är en av medlemmarna.)