2023-09-05

Nu börjar vi byta ut alla mätare

Nu börjar vi det omfattande arbetet med att byta ut alla elmätare i Lerums kommun. Totalt ska 33 000 elmätare bytas ut mot nya toppmoderna mätare. Investeringen möjliggör smartare hem för alla våra kunder och uppfyller även nya lagkrav som träder i kraft år 2025.  

Den nya elmätaren ger dig möjlighet att få en bättre överblick och kontroll över din elanvändning. Till mätaren kan du koppla flera smarta tjänster så att du kan styra din elanvändning över dygnet och använda nätet smart när utrymmet är som störst. 
 
Mätarna är utrustade med en HAN-port (P1-port standard/RJ12) som gör att man som kund kan ansluta avsedd utrustning och ta del av detaljerad information om sin elförbrukning i realtid. De nya mätarna klarar dessutom av att hantera producerad energi vilket innebär att man inte behöver vänta på ett mätarbyte när man till exempel installerar solceller, något som tidigare var en del av processen. 

Vi har samlat all information kring mätarbytet på vår hemsida. Där kan du läsa om när vi kommer till ditt område, hur mätarbytet går till, hur elmätaren fungerar med mera. 

Passa också på att uppdatera dina kontaktuppgifter på Mina sidor så att vi kan nå dig på ett smidigt sätt inför mätarbytet.