2022-02-11

Möt vår nya Tf VD Anders Zetterman

Till vardags känner de flesta av oss Anders som en oerhört kompetent chef med mångårig erfarenhet från Energibranschen och tekniska utmaningar. Det är med
stor stolthet vi välkomnar och här presenterar ett personligare porträtt av vår nya
Tf VD Anders Zetterman.

Hej Anders, vad gör du på Lerum Energi?
- Jag är Tf VD Lerum Energi sen i tisdags. Mitt jobb som VD handlar mycket om att leda Lerum Energi och dess organisation. Tillsammans med hela personalstyrkan ser vi till att leverera energi till invånarna i Lerum och Partille, nu och i framtiden.

Hur länge har du arbetat på Lerum Energi?
- Jag har jobbat på Lerum Energi i fem år nu. Jag började som Nätchef under de första fyra åren för att sedan ta över som chef för Fjärrvärme/Vattenkraft innan jag nu tog över posten som tf VD.

Hur kommer det sig att du började på Lerum Energi?
- Jag sökte jobbet som Nätchef för jag gillar att jobba med elnät och var lockad av att jobba för ett mindre bolag. En av fördelarna med att vara en del av ett mindre bolag är att man kan påverka i större utsträckning än vad man kan i ett större bolag, det passar mig väldigt bra. 

Vad är det som gör ditt arbete så roligt?
- Det är just möjligheten att påverka, skapa och nå resultat tillsammans som jag tycker är roligt. Man kan ta fram strategier och planer, sedan tillämpa dem för att till sist få se resultatet. Sen har jag blivit väldigt förtjust i mina medarbetare på Lerum Energi – det är ett härligt gäng!

Om man vill jobba med det som du gör, vad ska man tänka på då?
- Jag tror det är bra med en högskoleutbildning inom teknik. Jag pluggade på Chalmers och är civilingenjör elektro i grund och botten. Sen tror jag inte man kan studera för att bli en bra ledare utan det har mer att göra med vilken sorts person man är. Man måste gilla människor, vara ärlig och ha modet att våga i alla lägen.

När du checkar ut från jobbet, vad gör du helst då resten av kvällen?
- Är det en vardag så blir det nog att göra läxan med barnen, laga mat och gå och träna. På helgen så gillar jag och min fru att äta gott antingen hemma, ute eller hos vänner. Vi har även en bostonterrier som vi gärna tar en långpromenad med.

Vilket var ditt allra först jobb?
- Det var på ICA under tiden jag gick på gymnasiet. Där jobbade jag inom flera olika avdelningar så som frukt & grönt och mejeri.

Har du någon dold talang som inte många känner till?
- När jag var liten älskade jag att titta på Galenskaparna och jag kan fortfarande komma ihåg mycket texter och ordväxlingar ifrån deras olika filmer och shower.

Om du får välja en tv-serie att se på repeat resten av ditt liv, vilken blir det då?
- Det får väl bli ”En Himla Massa Program” med Galenskaparna fast jag redan sett den många gånger – men jag blir på gott humör av den.

Vi tackar Anders för hans värdefulla tid och vem vet, kanske bjuder han på en liten show med tema ”Galenskaparna” under sin tid som VD hos oss!