2024-02-28

Lokala samarbeten är viktigt för familjeföretaget Pure Sport Nutrition

Lokala samarbeten är viktiga för ett starkt och välfungerande lokalsamhälle. Lerum Energi förser många av företagen i Lerum med klimatvänlig och förnybar el som producerats vid våra vattenkraftverk i Säveån. Ett stenkast från våra lokaler i Stenkullen hittar vi familjeföretaget Pure Sport Nutrition som berättar om företagets arbete och fokus på lokala samarbeten.

Med över 20 år i hälsobranschen strävar Pure Sport Nutrition efter att erbjuda produkter som inte bara främjar välmående utan också tar hänsyn till miljön. Vi träffade företagets VD Martin Dalblad som berättar om verksamheten och företagets lokala insatser.
 
- Vårt fokus är att främja hälsan där vi har utvecklat och tillverkar sportkosttillskott som sportdrycker och proteinpulver i vår egen fabrik här i Stenkullen berättar Martin.
 
- Vi är stolta över att använda lokala och närproducerade råvaror för att minimera vår miljöpåverkan. Vi hanterar varken nötter, gluten eller palmolja, vilket gör våra produkter hållbara och tillgängliga för så många som möjligt. 

Säveåel - Ett naturligt val med hållbarhet i fokus

Med hållbarhet i fokus så har företaget valt att vara kunder hos oss på Lerum Energi sedan många år tillbaka. Pure Sport Nutrition har tecknat en elhandelprodukt vi kallar “Säveåel”, där företaget köper förnybar energi från våra vattenkraftverk längs Säveån här i Lerum och med tillhörande lokala miljöinsatser. På så sätt är Pure Sport Nutrition med och bidrar till Lerum Energis miljö- och hållbarhetsarbete i och runt Säveån.   
- För oss har det varit viktigt att samverka lokalt med företag i vår kommun. För oss är det positivt att då kunna använda lokal förnybar energi, via vattenkraft, för att sätta så lite avtryck på miljön som möjligt.
 
För Pure Sport Nutrition är samarbetet med Lerum Energi en del av deras större engagemang för lokala företag och samhället som helhet. Att välja produkter och tjänster från lokala leverantörer är för dem ett sätt att stärka gemenskapen och minska miljöavtrycket. 
- Genom att stödja lokala företag bidrar vi till att behålla arbetskraften och främja tillväxten i vår kommun. Det är också ett sätt att minska transporter och där igenom minska vår miljöpåverkan. För oss är det viktigt att tänka globalt och handla lokalt, avslutar Martin. 
 
Vi tackar Martin och Pure Sport Nutrition för pratstunden och ser fram emot att fortsätta leverera lokalproducerad el och fortsätta att utveckla vårt miljö- och hållbarhetsarbete i och runt Säveån.