2022-10-31

Lerum Goes Wild- lyckad vandringsdag 

Det blev en härlig lördagsmorgon när Lerum Energi i samverkan med guider från Tannery Club, Pathfinder Travels och biolog Stefan Larsson bjöd in till vandringsevent i Säveåns dalgång. Dagen kom att avslutas på Bagges Torg där Solkatten och Lerums Centrum preppat torget och handeln med vildmarkstema.

De mest morgonpigga och vandringssugna deltagarna startade redan kl. 9 från Garveriet i Floda och den första gruppen om ca. 50 deltagare fick uppleva en vacker höstmorgon där även bäverns framfart fällt ett träd över stigen dagen till ära. Det var flera i vandringsgruppen som aldrig, trots att de bott inom kommunen i flera år, uppmärksammat Säveåreservatet. Det kändes därför extra roligt att deltagarna fick skymten av strömstaren och andra fåglar på vägen mot Hillefors Kraftverk och att de valt att komma med på helgens hiking i så fin miljö. 

Etappmål Hillefors 

Väl på plats i Hillefors tillkom ytterligare ett 20-tal vandrare och deltagarna bjöds in på en utställning i kraftverket, man fick en burk med lokalproducerad honung och serverades korv med bröd av Tollereds Scouter som hade fullt upp vid grillen! Många uppskattade att honungen som tagits fram till eventet var producerad i närheten av just Hillefors. Sammantaget var det en härlig stämning bland alla vandrare och även människans bästa vän, hunden, var en frekvent deltagare i själva vandringen. 

Hedefors fiskomlöp 

Efter etappmålet vid Hillefors tog guiderna sällskapet vidare mot Hedefors fiskomlöp och med ett stopp vid fiskräknaren vid kraftstationen. Bertil Svensson och Stefan Larsson berättade om de senaste fiskarna som vandrat upp i närtid och kort därefter bjöds alla på kaffe och kaka nere vid omlöpet. Att kunna visa att kraftstationerna är en viktig fortsättning på den kultur som så länge funnits i dalgången är extra roligt för oss på Lerum Energi. 

När vandrarna fått i sig lite stärkande dryck begav man sig vidare mot Bagges Torg och många, liksom vi som jobbade för Lerum Energi under lördagen, avslutade dagen med en god burgare vid Tipitältet på torget. 

Vi vill tacka alla våra samarbetspartners för ett mycket lyckat event!

Tannery Club, Pathfinder Travels, Solkatten, Lerums Centrum,
Tollereds scoutkår, Bertil Svensson och Stefan Larsson.

Vandrarna på väg till Hillefors!

Glada besökare inne i kraftverket för att titta på utställningen.

Vid Hillefors fick sig alla deltagare en burk med lokalproducerad honung.

Tollereds scoutkår hade fullt upp med korv och dryckesservering.

Guiderna skötte sig utmärkt!

Många tog sig till Hedefors för att få sig en kopp kaffe och titta på den vackra naturen nere vid Säveån.

Många passade på att vila fötterna innan det var dags att gå den sista etappen mot Bagges Torg.

Fantastiska burgare från Lammet & Bonden grillades över öppen eld på Bagges Torg.

Här kan du läsa om dagen i Lokalpressen!