2023-03-16

Lerum Energi på besök hos Lerums SOK

Ordförande Patrick Djerf utanför föreningens klubbstuga.

Under veckan fick Lerum Energi förtroendet att låna Lerums Skid- och Orienteringsklubbs klubbstuga i Härskogen för att genomgå utbildning i arbetsmiljö. Klubbstugan ligger vackert placerad vid sjön Härsjön och tillhörande skogsområden vilket är ett idealiskt ställe för en orienteringsklubb. Efter en av våra utbildningsdagar väntade därför inte oväntat sedvanlig klubbträning och vi fick möjlighet att träffa Patrick Djerf, som sedan fem år tillbaka är ordförande för Lerums SOK i Lerum.  

Vi möter upp Patrick vid klubbstugan som ligger i direkt anslutning till Härskogens friluftsområde. På tisdagar är det intervallträning som står på schemat och Patrick berättar att det vanligtvis kommer ett tjugotal medlemmar till träningen. Efter avslutat intervallpass serverar föreningen värmande soppa och det blir en hel del samvaro med bland annat mat och även bastubad. 

Gänget redo att ge sig ut på intervallträning.

Vårsäsongen startar tidigt för orienterarna men pågår relativt kort in på vårkanten då det är viktigt att skogslöpningen tar hänsyn till naturen och djurlivet. Redan den sista april är det färdigorienterat ute i Härskogens natursköna omgivningar och utövandet ändrar inriktning mot tävlingsverksamheten i utvalda områden.

Tävling och träning
Klubben har idag ca 300 medlemmar där ett drygt hundratal är aktiva utövare som också tävlar varje år.  Patrick berättar att klubben haft en bra tillströmning av ungdomar under de senaste åren och att det nu är ett hundratal tjejer och killar som är med i klubben vilket är fantastiskt roligt. .
- Vi är ingen elitklubb utan snarare en breddklubb med mycket familjer och ungdomar, säger Patrick. 

Den 10 maj är det äntligen dags för den populära orienteringstävlingen "10-mila" som lockar många av föreningens medlemmar. Därefter blir det även tävlingar i närområden och i fjällvärlden som till exempel i Idre och Åre där årets O-ring går av stapeln vecka 30. Men fram till tävlingssäsongen drar igång är det mycket träning på plats hemma i Lerum. 

Vad kan vara mer perfekt än att komma ut nära naturen och i samverkan med vårt fantastiska lokala idrottsliv. Att få komma nära våra samarbetsklubbar och se var de träffas och möts är viktigt för oss på Lerum Energi, säger marknadschef Jenny Nordlund.
 
Vi är måna om att visa varandra uppmärksamhet och intresse och tackar Lerums SOK för ett fantastisk föreningsarbete som kommer till gagn för många invånare i Lerum, avslutar Jenny.

Uppskattad samling efter tufft intervallpass. Soppa och gemenskap i klubbstugan för alla som varit med på tisdagspasset.