2022-08-17

Jämställda bolag-Lerum Energi på topplista

Det finns stora och spännande möjligheter inom energiområdet och branschen står inför betydande utmaningar och förändringar. Mångfald i arbetsgrupper, ledningsgrupper och styrelserum ger bättre förutsättningar för branschen att utvecklas och lyckas. Därför är vi stolta och glada över att återfinnas på topplistan över de mest jämställda energibolagen.

Nätverket Kraftkvinnorna har granskat  jämställdheten i 284 energibolag i Sverige. På gröna listan återfinns 26 energibolag, däribland Lerum Energi som tagit sig in på årets jämställdhetslista. Anders Zetterman, VD på Lerum Energi menar att jämställdhet en viktig fråga för bolaget. Lerum Energi har under flera år aktivt arbetat med att uppnå en jämställd organisation och är väldigt stolta över att ha hamnat på kraftkvinnornas topplista säger Anders.

Kraftkvinnorna verkar för att synliggöra och lyfta kompetenta kvinnor i energibranschen. Målet är att öka andelen kvinnor i ledningsgrupper och styrelser i energisektorns bolag och organisationer. Med fler kvinnliga förebilder i ledande positioner, kommer även fler kvinnor att attraheras till branschen skriver Kraftkvinnorna i sin pressrelease. Nu har Lerum Energis arbete med likabehandling gett framgångar som även syns utanför bolaget vilket är roligt och vi hoppas att det skall inspirera fler duktiga medarbetare att söka sig till Lerum Energi.