2022-04-05

Hårt slit belönas med semla och värme

2021 valde Lerum Energi att för första gången köra en julgranssatsning tillsammans med Floda BoIF och vår fjärrvärmeanläggning i Aspedalen, och visst blev det fantastiskt lyckat! Många nöjda kunder kunde kvittera ut sina granar inför jul och när de började barra kom spelare från Floda BoIF och hämtade upp dem. Men vad hände egentligen med granarna sen?

Med lånegranen stöttade vi det lokala föreningslivet och skapade samtidigt mer förnybar värme till bostäder, äldreboende och skolor. Dessutom slapp våra kunder besväret med att kassera barrande granar. Vår duktiga personal på fjärrvärme har senare under vårvintern förvandlat döda granar till flis som sedan kunde användas som bränsle i vårt värmeverk i Aspedalen. Fjärrvärmeavdelningen jobbade hårt med att mala ner granarna, vilket visade sig vara ett tufft uppdrag men med ett bra syfte. Idag var vi förbi och bjöd dem på gofika i form av semla och budapestbakelse, väldigt uppskattat!

Våra grymma killar på fjärrvärme har gjort ett fantastiskt jobb!

 

Vi pratade igenom satsningen och spånade på en eventuell kommande kampanj. Roligt att så många kunder uppmärksammade satsningen där man kunde vara med och skapa ett cirkulärt flöde. Återigen, grymt jobbat av Floda BoIF och personalen på fjärrvärme.

 

Här har granarna malts ner till flis som sen användes som bränsle för att värma upp hushåll i kommunen.

Håll ögonen öppna framåt november så kanske även du får en julgran från Lerum Energi detta år!