2022-03-14

Häng med på träning hos Tollereds Jiu jiutsu

I år sponsrar Lerum Energi hela 20 föreningar i kommunen och en av nykomlingarna är Tollereds Jiu jiutsu eller Gracie Barra Skallsjö som de också heter. I tisdags passade vi på att åka ut och hälsa på och se hur en vanlig träning ser ut. 

Ungefär 20 barn hade samlats i träningslokalen på Floda torg. Även om det såklart är mycket tjo och stim när man träffar kompisarna var vi imponerade över hur duktigt de lyssnade på sina tre tränare. Föreningens medlemmar består av barn från 6 år och hela vägen upp till äldre pensionärer. Kampsport som jiu jiutsu är inte lika grupperade som många andra sporter utan de tränar ihop i olika åldrar och även olika kön. 

 

Pojkar och flickor tränar ihop. Här visar Andreas och de andra tränarna olika grepp och fattningar.

Andreas Widén startade klubben och är idag ordförande. Han är med och tränar gruppen både på tisdagar och lördagar.
- Det viktigaste för oss är inte att dessa barn ska bli världsmästare i jiu jiutsu utan vi vill att barnen ska sättas i rörelse och ha roligt ihop. Allt för många barn slutar röra på sig i tidig ålder och vi försöker motverka detta genom att inte bara träna jiu jiutsu utan ibland blir det bollspel eller leka, säger Andreas.

Efter avslutad träning fyllde de på med energi i form av våra populära bars innan de gick hem i mörkret, snyggt upplysta med våra orangea LED-armband.

Vill du prova på Jiu jiutsu? 

Tveka inte på att kontakta Gracie Barra Skallsjö!

Du vet väl att vi skänker 200 kr till valfri förening i kommunen om du tecknar avtal med oss?