2021-06-18

HR-ansvarig och blomsterintresserad hobbyfrisör – möt Ulrika Angervall

Nu är det dags att fortsätta presentera flera av våra medarbetare. På Lerum Energi
har vi alla skiftande bakgrunder och erfarenheter som bidrar till en härlig arbetsplats och att vi kan leverera el tryggt och säkert till alla lerumsbor och företag!

Näst på tur är Ulrika Angervall:

Jag heter Ulrika och arbetar som HR-ansvarig här på Lerum Energi. Mitt arbete innefattar alla processer som har med personal att göra, både administrativt, operativt och strategiskt, allt från personalförsörjning, lön, arbetsgivarfrågor till hälsofrämjande frågor. 

När jag flyttade till Lerums kommun 2006 så såg jag en annons i Lerums Tidning att Lerum Energi sökte personal och började här strax därefter. Jag jobbade här i drygt ett år första omgången och kom sedan tillbaka igen under 2009 och på den vägen är det. 

Mitt allra första jobb var som tidningsbud och tidningsförsäljare. Sedan bar det av till England på språkresa för mina egentjänade fickpengar. Det var en härlig känsla!

Det som gör mitt arbete så roligt här på Lerum Energi är att jag får vara delaktig inom så många områden i organisationen. Att få vara med och bidra och se hur företaget utvecklas tillsammans med härliga kollegor är väldigt givande!

Om man vill jobba med det som du gör, vad ska man tänka på då?
- Man behöver tycka om mötet med människor av alla slag. Att vara lyhörd, ställa frågor, trivas med att jobba i olika IT-system, vara någorlunda strukturerad, reflekterande och noggrann är bra egenskaper att ha. Någon form av akademisk utbildning inom ekonomi, juridik eller beteendevetenskap är bra kompetens att ha med sig men mycket kan man lära sig även på arbetet och genom fortbildning.

Vad gör du helst på din lediga tid?
- Som husägare och förmånen av att vara förälder så finns det alltid något att göra och fixa med på fritiden. Jag tittar en del på serier och filmer, Friends är en favoritserie för både dottern och mig. Annars kopplar jag gärna av med en powerwalk i naturen, helst med go musik i lurarna. 

Till sist, har du någon dold talang?
- Jag är rätt bra på att klippa hår, binda buketter och att dansa! Skippar helst bugg då jag är grymt sjösjuk.