2024-02-21

Full fart med träning och rörelse hos FBC Lerum under sportlovet

Till vänster föreningens anställda Ludvig Gustafsson och till höger Emelie Lind.

Under förra veckans sportlov samlades över 80 barn och ungdomar i Lerums Arena för att delta i FBC Lerums Sportlovs camp. De blev tre dagar fyllda med träning, aktiviteter och glädje för deltagarna. 

Bland de engagerade i planeringen och genomförandet av evenemanget träffar vi Emelie Lind. Emelie är bland annat engagerad i föreningens flicklag födda 2010/11, involverad i föreningens parasportlag, Team Unik och så då givetvis en del av den grupp som nu varit med och planerat och genomfört årets camp. 
- Att få umgås med alla fina barn och ungdomar, samt att få se dem ha roligt, ger mig massor av energi, berättar Emelie. 

FBC Lerum har valt att satsa på lovaktiviteter för att skapa en mötesplats med fokus på rörelse för alla som är hemma under loven, i stället för att till exempel sitta vid datorn en hel vecka.
- Vi vill att Lerums barn och ungdomar ska ha något meningsfullt att göra på loven och inte bara tillbringa tiden framför skärmarna hemma. För många är det också ett alternativ till fritids, särskilt om deras föräldrar inte kan vara lediga. 

Under dagarna besökte deltagarna bland annat Laserzone i Stenkullen, men fokus har så klart främst legat på träning och innebandy. Äldre ungdomar från föreningen har agerat som ledare - en roll som eftertraktades av många.
- Ledarna får möjlighet att utveckla sitt ledarskap, får en bra referens på sitt cv, aktivitet under lovet och ibland även sin första lön. Vi fick in många ansökningar från våra engagerade spelare när vi annonserade efter ledare. 

Deltagarna delades in i olika grupper för veckan, med syftet att skapa nya relationer och grupper än de man vanligtvis tränar och spelar med.
- Årets camp bidrar till sammanhållningen inom föreningen. Barnen får möjlighet att umgås med sina idoler som är ledare, men också att lära känna kompisar i andra åldersgrupper och från olika områden i kommunen. 

Vi tackar Emelie och FBC Lerum för att vi fick besöka dem under campet och för deras fantastiska arbete med att sätta kommunens barn och ungdomar i rörelse under sportlovet!