2024-05-22

Ett sista besök hos klass 5B på Hulanskolan

Lerum Energi har under flera år samarbetat med Trafikkalendern och i samband med olika aktiviteter och tävlingar för skolklasser har vi besökt en klass på Hulanskolan i Lerum. 

När vi första gången besökte dem gick de i tredje klass, nu går de snart ut femte klass och börjar till hösten på olika högstadieskolor. Vi tog tillfället i akt att besöka dem en sista gång under Aktiva veckan för att tacka dem för deras deltagande genom åren!

Det är alltid lika roligt att komma ut till eleverna på Hulanskolan, de blir så glada för den uppmärksamhet de får i samband med de olika aktiviteterna. Och visst ska de ha uppmärksamhet. för duktiga har de varit! Tidigare i år vann de till och med en tävling och fick ett fint tillskott till klasskassan som nu ska användas till en härlig dag på Liseberg. Men innan de till hösten ska splittras och börja på olika högstadieskolor så var det dags för deras sista aktivitet med Trafikkalendern ihop, Aktiva veckan!

Klass 5B har ställt upp på reportage vid flertalet tillfällen.

 

Aktiva veckan

I april 2024 var det premiär för Trafikkalenderns nya aktivitet – Aktiva veckan. Den riktar sig till årskurs F-6 och går ut på att samla poäng genom att vara fysiskt aktiv minst 60 min per dag. 

Målsättningen

  • Att få fler barn och unga i rörelse

  • Att minska biltrafiken vid skolor

  • Att bidra till ett sundare klimat

60 minuter per dag

Enligt folkhälsomyndigheten bör barn och unga vara fysiskt aktiva i minst 60 minuter per dag. Forskning visar att fördelarna med pulshöjande fysisk aktivitet är många.

  • Förebygger sjukdomar

  • Förbättrar inlärnings- och koncentrationsförmågan

  • Främjar den mentala hälsan och välmåendet

Hur gick det då för klass 5B med Aktiva veckan? Då de allra flesta i klassen går eller cyklar till skolan, är ute och leker på rasterna samt har både den ena och andra fritidsaktiviteten var det ingen match för dem. Varenda dag har alla elever lyckats vara aktiva under 60 minuter, bra jobbat!

Vi på Lerum Energi vill rikta ett stort tack till klass 5B som vid flera tillfällen ställt upp på reportage de senaste 3 åren. Även Trafikkalendern ville skicka med ett extra tack genom en mycket fin och lärorik bok och välbehövliga reflexer. Av Lerum Energi fick eleverna varsin kortlek samt fröpåsar för att kunna plantera fina sommarblommor.

Stort tack och lycka till i framtiden!

 

Klassen fick en fin bok samt varsin kortlek inför sommarens alla spelkvällar.