2023-03-31

Ett nytt liv som pensionär väntar Kent

Efter 13 år hos oss på Lerum Energi gör Kent Eliasson idag sin sista dag. Nu väntar i stället ett nytt spännande kapitel där Kent tillsammans med sin fru flyttar söderut och där de tillsammans köpt en mindre gård. Vi säger ett stort tack till Kent för alla hans insatser på Lerum Energi och önskar honom ett gott liv som pensionär!

Kent började arbeta på Lerum Energi hösten 2009. Tidigare jobbade han ute på byggen och med installationsjobb hos privatkunder, men på Lerum Energi blev det nya arbetsuppgifter.
- Från början var det mer direktarbeten mot kund via entreprenadarbeten, men den senaste tiden har det till 99% varit gatubelysning jag arbetat med, berättar Kent.
 
Kent är nöjd med Lerum Energi som arbetsplats och det gäller för alla år han har varit här. Tiderna ändras och han har sett en klar förändring till det bättre de senaste åren där ”machokulturen” som fanns förr ute på arbetsplatser försvunnit och bytts ut mot en härlig gemenskap.
- En förändring har skett i takt med att de äldre bytts ut mot yngre som har ett annat tankesätt. De senaste sex till sju åren har det blivit en fin kamratskap tycker jag, säger Kent. Det tycker vi som kommit in senare i arbetslivet låter väldigt bra och lovar gott inför framtiden.

Rolig anekdot
Kent bär på en enormt stor erfarenhet efter alla yrkesår och har hunnit med att uppleva mycket under sin tid på Lerum Energi. Det har ju hänt en hel del under åren och vi frågar om han vill dela med sig av någon rolig kuriosa från yrkeslivet? Och jajamensan, vem går ett helt arbetsliv utan att det inträffar något tokigt som man kan dra på munnen åt i efterhand. Kent minns speciellt en händelse där han fått i uppdrag att sätta upp ett datauttag i det gamla lunchrummet.  Han drog fram en kabel och skulle borra igenom väggen till lunchrummet, men när han kom in i lunchrummet så upptäckte han sitt misstag.
- Jag tyckte det gick lite trögt, men till slut kom jag igenom. Då upptäckte jag att jag på andra sidan borrat rakt igenom whiteboardtavlan. Jag satte en magnet över hålet och låtsades som ingenting, men när det upptäcktes var det bara att krypa till korset, skrattar Kent. 
 
Kent berättar vidare att han kommer sakna de arbetsdagarna som bjudit på solsken och värme, men också kollegorna och framförallt Anders och Tobbe som han arbetat närmast.
- Anders har jag arbetat med tätt de senaste åren och Tobbe har jag haft mycket jour med tidigare. Däremot kommer jag inte sakna regn och snö på tvären, säger Kent.

Lantlivet väntar
Just regn och snö hoppas vi nu att Kent skall slippa och istället bara få glädja sig åt att våren är på ingång med sol och vackra dagar.  Nu väntar en rejäl omställning för Kent som köpt en mindre gård utanför Varberg tillsammans med sin fru. Där finns redan en fyrhjuling, traktorer och eget sågverk som skall användas framöver, något Kent ser fram emot efter allt nödvändigt men mindre roligt städ som först ska göras på gården. 
- Jag har ingen erfarenhet av att äga en gård sedan tidigare, men blir ett bra sätt att hålla igång säger Kent.
 
Vi kommer alla att sakna Kent, men han lovar att komma tillbaka och grädda våfflor tillsammans med ”Tobbe” om han får frågan.
- Får jag frågan kommer jag. Annars får Christoffer ta det uppdraget, om han hittar ett ”old school” våffelgärn, avslutar Kent.
 
Vi säger ett stort tack till Kent för allt sitt arbete och engagemang och önskar honom ett stort lycka till med den nya gården och livet som pensionär.

Kent och Tobbe på fisketur utanför arbetstid.