2021-07-23

Enkla energispartips i sommar

Nu när den varma och härliga sommaren är här så kan det bli extra många duschar och även en hel del smutsig tvätt att hålla efter. Här har vi samlat några värdefulla tips på hur du kan spara in på din el- och energiförbrukning även nu under sommaren. Dessutom gör du en hållbar insats för miljön, klimatet och din omgivning. 

  • Duscha snabbt och effektivt för att spara på både energi och vatten
    En kort dusch på fem minuter istället för en kvart kan minska årsförbrukningen för varmvattnet med 500 kilowattimmar per person. Stäng av vattnet när du tvålar in dig och tvättar håret. Använd en duschtimer om du vill hålla koll på tiden. Bra att tänka på även när man borstar tänderna.

  • Kolla så du ej har några droppande kranar hemma
    En droppande kran kan på en dag dra lika mycket energi och vatten som en dusch och det till ingen nytta. Står kranen och droppar ett helt år motsvarar det ungefär 100 fyllda badkar med vatten – helt i onödan.

  • Tvätta med omsorg för miljön
    Se till att fylla tvättmaskinen med så många plagg som möjligt. Det går åt nästan lika mycket energi för att tvätta en tröja som att tvätta en full maskin. Låt den rena tvätten hängtorka om det inte är så bråttom. Doften av nytvättat som fått självtorka i sommarvinden är ju dessutom oslagbar! 

Vi på Lerum Energi önskar er en fortsatt fin och härlig sommar!