2021-01-11

Elmontör, flygentusiast och en fena på bugg - möt Tommy Markusson

Nu drar vi igång en serie där vi varje månad presenterar en eller flera medarbetare.
På Lerum Energi har vi alla skiftande bakgrunder och erfarenheter som bidrar till en härlig arbetsplats och att vi kan leverera el tryggt och säkert till alla lerumsbor och företag!

Först ut är Tommy Markusson: 

Jag heter Tommy och är elmontör. Mycket av mitt jobb handlar numera om underhåll av våra nätstationer. Jag åker även på akuta elfel i vårt elnät samt underhåller våra tre vattenkraftstationer. Jag är också i liten skala med och jobbar på våra fjärrvärmepannor. 

Jag började jobba på Lerum Energi januari 2005. Det var då stormen Gudrun gjorde sin entré. I gymnasiet gick jag el- och teleutbildningen i Lerum och började sen jobba på Alf Erikson elektriska i drygt 20 år.

Mitt första riktiga jobb var faktiskt på Alf Ericson elektriska. Men jag är uppvuxen på en mindre gård och där lärde jag mig diverse arbete med både jord och skogsbruk i liten skala. Efter 20 år kände jag att det var dags att byta. Jag hade sedan länge sneglat på Lerum Energi. Plötsligt sökte de folk och då ansökte jag och blev anställd. 

Jag har gjort olika saker på Leab under åren och tycker det är stimulerande att ha fått ett ganska stort ansvar och förtroende för olika delar. Stor frihet under ansvar!

Om man vill börja jobba på Leab som elmontör så måste man självklart ha elutbildning i grunden. Efter det bygger man på erfarenheten med att arbeta och försöka göra bra ifrån sig på de interna utbildningar som erbjuds. 

Fritiden kan se olika ut. Jag bor i villa i Stenkullen och det innebär ständigt hus- och trädgårdsunderhåll. Familjen med fru och vuxna barn med barnbarn tar sin lilla tid. Jag gillar att resa och åker gärna till Borås där jag är medlem i Ul flygklubben där jag lägger cirka 15 timmar om året på att flyga. 

Har du någon dold talang?
- Svårt att nämna någon speciell talang. Jo, men det skulle väl vara att jag kan dansa bugg. Det höll jag på med när jag var yngre.  

I dessa pandemitider är det många som slukar tv-serier. Om du fick välja ut en favorit, vilken skulle det vara?
- Tv-seriernas topp måste vara ” Breaking Bad ”. Den kan jag titta på igen!