2021-03-29

Efter 33 år tackar Bjarne för sig!

För 33 år sedan sladdade Bjarne Svensson in på Lerum Energi och har gjort ett stort avtryck med sin energi, kunskap och engagemang! Nu är det dags för pension och tiden kommer att läggas på golf, racercykeln, huset, barnbarnen, trädgården, kanske ett Vasalopp…
- Det finns att göra om man säger så. Jag har inga problem att aktivera mig, säger Bjarne.

1988 var året då Bjarne blev inhyrd på Lerum Energi av Lerums kommun för att röja kring ledningar. Uthyrningen blev till en anställning och Bjarne skolade om sig till elmontör.
- Det är som elmontör jag har jobbat sedan dess. Men jobbet har verkligen förändrats genom åren. Tidigare var det mer tungarbetat och slitsamt, nu har ju mycket moderniserats.

För Bjarne har det aldrig varit ett problem med det tunga arbetet. Han har alltid idrottat och hållit igång.
- Hälsan har jag alltid haft. Det har verkligen underlättat att vara aktiv och hålla sig i form, berättar Bjarne. 


Bjarne Svensson är redo för pension efter 33 år på Lerum Energi.

Vasaloppet och En svensk klassiker

Efter många år med motocross sadlade han om och hittade till landsvägscykling, en passion som hänger i än idag. En Svensk Klassiker kan han skriva upp på sin meritlista och Vasaloppet har han kört några gånger. Som bäst på 6 timmar och 14 minuter. Hatten av för den prestationen!

- Det är inte omöjligt att jag kör Vasaloppet igen. Men nu är det främst racercykeln som ska luftas och tas fram! Och golfen. Det blir en del timmar på golfbanan, säger Bjarne.

Det Bjarne har uppskattat mest med jobbet på Lerum Energi är friheten och att vara utomhus. Största delen av arbetsdagen är utomhus, året runt.

- Det är inte min grej att sitta på kontor. Jag gillar att vara ute och lägga upp min arbetsdag som jag vill. Det är ett ensamarbete men kollegorna är bara ett telefonsamtal bort. Vi ses ofta och äter lunch inne på kontoret.

Känns bra att lämna

För att jobba som elmontör krävs minst en elutbildning i grunden. Elbolagen utbildar sedan internt och löpande med kurser.

- Det har verkligen varit ett bra bolag jag har jobbat på sedan 1988. Det har så klart förändrats och jag har ”avverkat” fyra VD: s. Vi har blivit många fler medarbetare och mycket har blivit modernare och mer lättarbetat. Som exempel så gjorde vi tidigare manuella avläsningar av elmätare. Det sker ju digitalt idag.

Det Bjarne kommer sakna mest är kollegorna och alla roliga upptåg de har varit med om. I övrigt är han rätt nöjd.

- Det känns bra att lämna. Jag har massa energi att lägga på aktiviteter och ser med glädje fram emot att inte ställa klockan på 06 framöver. Jag kommer ta det piano och som det kommer.

Sista mars blir Bjarnes sista dag på Lerum Energi.