2021-02-08

Den vassa hockeyspelaren som blev en vass säljare - möt Jim Mänty

Äntligen måndag! Det firar vi med att presentera en av våra mest energiska medarbetare, Jim Mänty. Killen som lagt hockeyskrillorna på hyllan och numera jobbar som säljare - ett yrke han älskar!
 

Hur kommer det sig att du började på Lerum Energi?
- Jag ville börja sälja något som gör skillnad och en produkt jag verkligen tror på. Jag är dessutom uppvuxen i Lerum så det känns bra att hjälpa människor runt om mig, med deras elavtal på elhandel, nya som befintliga kunder. 

Vi som jobbar med andra saker undrar vad det är med säljarjobbet som är så roligt?
- Det är att jag ständigt får prata med folk! Dessutom får jag möjligheten att utvecklas, både personligt och inom sälj eftersom jag har ett stort ansvar över hur försäljningen går på företaget. 

Jim berättar vidare hur en vanlig arbetsdag kan se ut.
 
- Ingen dag är den andra lik för mig då det händer väldigt mycket just nu på företaget. Ena dagen kan jag ta kontakt med nya kunder för att prata om elhandelsavtal, allt från privatpersoner till företag runt om i Lerum. Andra dagar kan jag kontakta befintliga kunder vars avtal löper ut för att se till så att kunderna är nöjda och att de får det bästa avtal som passar just dem. Jag tar också emot samtal via kundservice. När läget ser annorlunda ut i samhället kommer jag dessutom att besöka olika föreningar runt om i Lerum som vi har samarbeten med.
 
Om man vill jobba med det som du gör, vad ska man tänka på då?

- Det viktigaste för detta jobb är din personlighet samt hur driven du är för att lyckas med dina mål. Jag själv hade bakgrund inom försäljning i 2,5 år innan jag kom till Lerum Energi.
 
Jim är 22 år men har hunnit jobba en del. Vilket var ditt allra första jobb?

- Mitt första jobb var ett lagerjobb direkt efter studenten men efter det hamnade jag av en slump i säljbranschen där jag bland annat reste runt inom Sverige. Jag har dessutom jobbat med försäljning utomlands i Spanien ett tag. Nu har jag varit i säljbranschen i 3 år och skulle inte kunna tänka mig ett annat yrke än detta!

När du checkar ut från jobbet, vad gör du helst då resten av kvällen?
- Jag älskar att spela Tv-spel och vara med flickvännen eller vänner samt att träna. Jag brukar även hänga i stallet en hel del då min tjej har en häst. Jag avslutar gärna kvällen med en riktigt god maträtt.

Lite kuriosa om Jim är att han tidigare var en riktigt vass hockeyspelare. Han spelade som junior i Frölunda och som senior i A-laget i Lerums BK. 

Mat är en stor del i Jims liv. Så vi undrar så klart vilken maträtt han skulle välja om han bara fick äta den resten av sitt liv.

- Enkelt val! En rejäl saftig biff med sötpotatispommes med det viktigaste av allt, tryffelmajo.