2022-08-10

Vintersäkra ditt elpris – gardering mot pristoppar

Elpriserna har skjutit i höjden i södra Sverige i veckan och inför de kallare årstiderna finns det risk för skyhöga elpriser. Enligt många olika experter behöver Norden en bra höstflod, en blåsig och mild vinter och en finsk kärnkraftsreaktor i drift för att priserna ska hålla sig på en inte alltför hög nivå.

Vill du känna trygghet i vad du får betala för din el i vinter? 

Då kan Vintersäkring vara ett bra alternativ. Med Vintersäkring kan du som har rörligt elpris hos oss, få teckna ett fast och vintersäkrat elpris under de kallaste vintermånaderna. På så sätt kan du skydda och gardera dig mot pristoppar i vinter. Lagom till våren får du rörligt pris igen.

Kommer jag tjäna på att teckna vintersäkringen?

Det går inte att veta på förhand hur de rörliga priserna kommer att utvecklas. Om Vintersäkring blir dyrare eller billigare än Rörligt elpris under den tid du har Vintersäkring kan vi inte säga i förväg. Skillnaden är att med ett Vintersäkrat avtal vet du vilket elpris du kommer att betala under en fast period.

Ett Vintersäkrat avtal skyddar alltså mot pristoppar under kalla vintermånader och du slipper oroa dig för höga elpriser. När vintern är slut går avtalet automatiskt tillbaka till elavtal med rörligt elpris för resten av året. Vintersäkring startar tidigast 1 november 2022 och senast 1 januari 2023. Den 1 april 2023 övergår avtalet automatiskt till rörligt elpris enligt då gällande prislista.  

Hör av dig till oss om du vill teckna ett Vintersäkrat avtal. 

Vi finns här för dig!

Telefon: 0302-558 50
E-post: