2024-05-30

Vintersäkra ditt elpris

Det kan låta konstigt att prata om vintersäkring när sommaren knappt startat, men redan nu kan du som har ett rörligt elhandelsavtal säkra ditt elpris så att du kan luta dig tillbaka i sommar med ett fast och tryggt elpris till vintern. När vårsolen sedan tittar fram i april så går ditt avtal över till ett rörligt avtal. Är du inte elhandelskund hos oss idag så hjälper vi dig att teckna rörligt elpris med en vintersäkring hos oss på Lerum Energi.

Vintermånaderna är den perioden som det rörliga elpriset brukar vara som högst. Med vintersäkring får du med ett rörligt elhandelsavtal ett fast pris under önskad period 1 oktober – 31 mars och skyddar dig mot pristoppar till vintern. Från 1 april övergår avtalet återigen till ett rörligt avtal med då gällande prislista.

Så tecknar du vintersäkring

 • Jag har idag ett rörligt elavtal med Lerum Energi.
  Har du redan ett rörligt elavtal med oss på Lerum Energi så kan du teckna vintersäkringen direkt via vår elhandelssida. Där väljer du enkelt från vilken månad du önskar teckna ditt vintersäkrade elpris. Behöver du hjälp är du välkommen att kontakta vår kundtjänst på telefon 0302-55850 eller

 • Jag är inte elhandelskund hos Lerum Energi idag.
  Även du som inte är elhandelskund hos Lerum Energi idag kan teckna ett vintersäkrat elpris. Teckna enkelt via vår elhandelssida eller så kontaktar du oss via telefon 0302-55850 alternativt så hjälper vi dig att teckna ett rörligt elhandelsavtal med ett vintersäkrat pris från önskat datum. 

Du kan starta din vintersäkring:

 • 1 oktober

 • 1 november

 • 1 december

 • 1 januari

 • 1 februari. 

Oavsett när du startar din vintersäkring så gäller den fram till och med 31 mars. Från 1 april återgår du till ett rörligt pris. 

Kommer jag tjäna på att teckna vintersäkringen?

Det går inte att veta på förhand hur de rörliga priserna kommer att utvecklas. Om vintersäkring blir dyrare eller billigare än rörligt elpris under den tid du har vintersäkring kan vi inte säga i förväg. Skillnaden är att du med ett vintersäkrat avtal vet vilket elpris du kommer att betala under en fast period och blir alltså ett tryggare alternativ.

Vilken uppsägningstid har jag?

När du tecknar ett vintersäkrat pris så binder du dig från önskat startdatum fram till 31 mars. Därefter får du ett rörligt pris med 30 dagars uppsägningstid. Precis som med alla våra avtal så har du 14 dagars ångerrätt från det att du fått din bekräftelse.