2023-07-25

Vi träffar sommaranställda Otto Broberg

Otto Broberg är ett av våra senaste tillskott på Lerum Energi. Otto har under sommaren en tillfällig anställning där han är en utav personerna som ser till att hanteringen av solcellsinstallationer fortlöper, även under semesterperioden. 

Otto avslutade innan sommaren sina studier där han har läst till Energiingenjör med inriktning mot miljö, klimat & förnybart. När Otto flyttade hem mot Floda igen så sökte han sig till lokala Lerum Energi.
 
- Jag har tidigare arbetat i närheten och har varit nyfiken på hur det skulle vara att jobba på Lerum Energi. Så efter min examination skickade jag en spontanansökan och det visade sig en möjlighet för arbete över sommaren som jag tackade ja till, berättar Otto. 

Otto har under sin inledande tid fått en bra bild av Lerum Energi och beskriver företaget som bra, välkomnande och seriös arbetsplats. Otto berättar att han har fått ett bra bemötande från kollegorna som också varit hjälpsamma och pedagogiska för att ge honom en bra introduktion i hans arbetsuppgifter.
 
- Jag har bara positivt att säga om Lerum Energi, sammanfattar Otto frågan kring hur hans första tid på företaget har varit. 

Det har under en längre period varit ett högt tryck med många solcellsinstallationer, därför är Ottos roll viktig under sommaren för att hantera det fortsatt höga trycket även under semesterperioden. 
-
Jag fick möjligheten att komma in över sommaren och ta emot och hantera ärenden för mikroproduktion. Ser till att det flyter på bra under semestern helt enkelt, men jag hjälper också till med lite dataöverföring, säger Otto. 

Med de arbetsuppgifter Otto har så får han även en nyttig erfarenhet inför framtiden i en bransch under ständig utveckling och han ser fram emot att fortsätta att utforska energibranschen.
-
Arbetsuppgifterna har varit lärorika och intressanta för mig, att få testa att arbeta med program som används i branschen är alltid bra erfarenhet som jag tar med mig härifrån, avslutar Otto. 

Vi är glada att ha Otto med oss under sommaren och hoppas att hans tid hos oss blir en bra erfarenhet i hans framtida yrkeskarriär inom energibranschen.