2023-07-28

Tack för veckorna hos oss Tyra och Nils

Det har varit flera nya ansikten i våra lokaler under sommaren när vi haft flera sommaranställda ungdomar. Igår tackade vi av Tyra och Nils som gick på välförtjänt sommarledighet efter att ha arbetat sex veckors hos oss.

Tyra och Nils tog i juni studenten från Lerums Gymnasium där de läst Teknikprogrammet. Efter detta har duon sommarjobbat hos oss på Lerum Energi under sex veckor där de arbetat på vår fjärrvärmeavdelning med att bland annat märka brunnar samt med att städa och fixa runtomkring våra panncentraler. Ett arbete som inte alltid har varit helt enkelt och de minns framförallt ett tillfälle när de hade svårt att hitta en panncentral.
- Vi frågade personer på plats där vi trodde det var, men personerna där pratade bara engelska. Vi kunde inte komma på vad fjärrvärme hette på engelska, så det tog en liten stund och en del påhittade ord så som "heating central" innan vi förstod varandra, berättar både Tyra och Nils och skrattar.

Båda två är nöjda med sin tid hos Lerum Energi och har haft roligt under sina dagar tillsammans. De är båda också imponerade över sammanhållningen som finns, trots att det är flera olika avdelningar som sitter på lite olika ställen i byggnaden.
- Det har varit roliga veckor där vi har blivit jättebra bemötta och alla har varit supertrevliga. En öppen och bra stämning där alla har varit välkomnande och där jag och Nils har haft roligt tillsammans, berättar Tyra. 

Under veckorna så har det blivit ett antal timmar i arbetsbilen tillsammans och trots lite delaktigheter i musiksmak så har de lyckats hitta musikval som funkat för båda, men där en låt spelats mest.
- Don’t med Ed Sheeran. Det har varit lite svårt att komma överens alltid, men den låten har vi båda gillat så den har helt klart spelats mest, säger Nils.

Nu väntar lite ledighet innan båda återigen kommer ge sig ut och leta jobb. Efter sin tid hos oss ser båda en potentiell framtid inom energibranschen i och med att det är en bred bransch som har något för alla. 

Vi tackar Nils och Tyra för deras veckor hos oss (även för kakan som det bjöds på) och önskar dem lycka till framöver.