2023-11-16

Studiebesök och nedtagning av nödställd i stolpe för eleverna på el- & energiprogrammet

Bild till vänster: Eleverna får se en av mottagningsstationerna. Bild till höger: Elev testar att klättra i stolpe med stolpskor.

I förra veckan hölls vår årliga utbildning med fokus på ”nedtagning av nödställd” utav Cresto Group för vår personal. I vårt samarbete med Cresto så arrangerade vi tillsammans även så att eleverna på Lerums Gymnasiums El & energiprogram fick ta del av utbildningen och få en genomgång i hur man agerar om olyckan är framme.

Håkan Larsson, som är lärare på el- och energiprogrammet, berättar att samarbetet mellan näringsliv och skola är en viktig del av utbildningen och ger eleverna en förståelse om energibranschen. Det skapar ett större intresse och förståelse bland eleverna om hur det är att jobba inom yrket, något som utbildningsansvarig Benny Eriksson, hos Cresto Group, håller med om.
- Framtiden är elbranschen och utbildad personal behövs över hela landet. Vi ser detta som en bra goodwill för att hjälpa och locka fler unga in i en spännande bransch, säger Benny.
 
Benny Eriksson höll ett teoripass för eleverna som då även praktiskt fick prova på att klättra i stolpe med stolpskor i Lerum Energis lokaler. Han berömmer eleverna för deras engagemang och att de vågade testa på att klättra i stolpe, något som inte är en helt enkel uppgift även om det ser ganska enkelt ut från sidan.

Besök på mottagningsstationer

Efter utbildningen med Benny, så fortsatte elevernas dag med att besöka våra mottagningsstationer där gänget fick en genomgång och rundtur från Lerum Energis projektledare Johan Brandt. Ett besök som var uppskattat av eleverna.
- Eleverna tycker att det var en mycket bra dag och var supernöjda med både kursen och studiebesöken. Några av eleverna som jag pratade med när vi var på väg tillbaka, berättade att energibranschen verkar väldigt rolig och intressant att jobba i. Så där har vi redan skapat ett intresse som var ett av målen med denna kurs och studiebesök, avslutar Håkan Larsson. 

Nöjda elever som fick göra både studiebesök och klättra i stolpe.