2023-01-10

Spännande studiebesök på Floda kraftverk

Tillsammans med Energiföretagen satsar Lerum Energi på att få fler unga nyfikna på energibranschen. Under den andra delen i vårt samarbetsprojekt med skolan bjöd vi in över 220 elever och deras lärare samt deltagare från sektor lärande till ett studiebesök i vårt över 90 år gamla vattenkraftverk i Floda.

Under studiebesöket fick eleverna en inblick i hur vattenkraftverkets förnybara energiproduktion ser ut i full drift. På plats hade vi bland annat vår elmontör Tommy Markusson som hade mycket att berätta dels omvattenkraftverkets historia men också hur vår egen turbin genererar ström till våra kunder. Under genomgången fick deltagarna en förståelse kring vattenkraftsproduktionens betydelse för såväl miljö och klimat som djurliv med mera.

Vår marknads- och kundservicechef Jenny Nordlund koordinerade studiebesöken och pratade med eleverna på plats i kraftverket.

- Det var väldigt roligt att kunna bjuda in lärare och högstadieelever i årskurs 9 till studiebesök vid vattenkraftverket i Floda. Vi fick många bra och kluriga frågor från ungdomarna som just nu står inför sina gymnasieval, berättar Jenny. Vi hoppas kunna göra om detta samarbete med skolan till kommande höst.

- Det finns många vägar in till energibranschen och vi hoppas att vi kunnat locka några att välja inriktning mot denna spännande framtidsbransch, säger Tommy.

Efter Tommys genomgång fick eleverna själva gå runt och kika på utställningen, vid frågan om huruvida de var intresserade av energibranschen syntes många händer i luften. Att så många elever, lärare och deltagare från sektor lärande ville vara med är jätteroligt tycker vi på Lerum Energi. Vi önskar eleverna lycka till med kommande gymnasieval!