2020-09-15

På hajk med Tollereds scoutkår

I lördags regnade det kraftigt, men det hindrade inte Tollereds scouter från att anordna hajk för ungdomar och barn. ”Det finns inget dåligt väder utan bara dåliga kläder” är en gammal devis vi fick uppleva på plats. Ungdomarna imponerade med att skapa en hinderbana i regnet, något som både Lerum Energis marknadschef och VD fick testa på. Jätteroligt och spännande tyckte vi! 

Det är extra bra att scouterna inte spikar i träden utan löser banan med hjälp av riktiga knopkunskaper. Sådant omsorgsfullt tänkande gillas av oss på Lerum Energi.

Läger i det fria

Ungdomarna hade också slagit läger ute i det fria och sovit i hängmattor under presenning. De lite yngre barnen övernattade inomhus i scoutstugan belägen vid Torskabottens bortre udde. Vi mötte många glada barn och ungdomar i regnet och alla verkade sysselsatta med spännande aktiviteter. 

Magnus Pettersson från Tollereds scoutkår visade runt oss på anläggningen och berättade om föreningens fina arbete, mål och utmaningar. Tollereds scoutkår har idag ca 150 medlemmar och ingår som en del i världens största ungdomsorganisation. 

Att vara scout

Scoutmetoden består av sju delar och visdomsorden i scoutlagen sitter uppsatta i klubbstugan och är högst levande i verksamheten. Man jobbar med ett symboliskt ramverk för att skapa tydlighet; patrullsystem för trygghet och ledaskapsutveckling. Att vara med i scouterna innebär även att man får komma ut i naturen och att man växer både fysiskt och mentalt till att kunna göra världen lite bättre. 

Magnus berättar vidare att det är vanligt att man återfinner scouter i elevråd och i andra organisationer där man återfinner just ansvarstagande människor. 

Vi tackar Tollereds Scouter för en fantastiskt trevlig förmiddag!