2022-11-14

Ny Versalift

Bra räckvidd och miljöprestanda

Idag visades vår nya liftbil upp för personalen. Några anställda fick till och med en åktur på nästan 14 meter rakt upp i luften. Många tyckte att det var en spännande upplevelse och även om det är en stabil lift gungar det under fötterna för den som inte är van. Det gäller att inte vara höjdrädd när arbete skall utföras på hög höjd.

Vi frågade våra killar som brukar göra höghöjdsuppdragen om det inte är läskigt att jobba så högt ovan mark. Men nej, det är inget som stör någon av dem och de menar att man vänjer sig. Det känns bättre att jobba högt upp i till exempel skogbeväxt terräng än om det bara är rakt ned till asfalten säger en i personalen och skrattar. Utöver att liften kan sträckas 14 meter rakt upp så går det även att komma ut 7 meter i sidled. Lifttornet kan dessutom rotera 420 grader så det gäller att hålla ordning på styrfunktionen.

Miljöfördelar

Förutom att det är spännande med räckvidden så har liften flera miljömässiga fördelar som den gamla modellen saknade. Liften är bland annat utrustad med batteripack, vilket gör att liften kan köras utan att bilens motor är i gång. Detta möjliggör även inomhusarbeten utan att avgaser släpps ut i luften för vår personal som jobbar.  

Lerum Energi har specialbeställt liftbilen från Versalift Sweden för att få de funktioner och utrustning som vi behöver till vårt verksamhetsområde. Lerum Energi valde bland annat en 4-hjulsdrift för att kunna ta sig fram i olika typer av terräng, och med en steglös automatlåda så har man ett smidigt fordon. Liftbilen drivs på HVO-bränsle och behöver inte vara igång under själva höghöjdsarbetet.  Inne i själva korgen finns säkerhetshake mot fallolyckor och på sidorna finns gott om utrustning för material vår personal behöver för att utföra ett bra jobb.

Ulrika spanar in vad den nya liftbilen har att erbjuda.

Våra medarbetare ser riktigt små ut från 14 meters höjd.