2021-09-06

Nu är årets Trafikkalender här!

Trafikkalendern har i 31 års tid arbetat för en bättre trafiksäkerhet i barnens närmiljö. Trafikkalendern vill inspirera och stödja skolans personal att aktivt arbeta med trafikfrågor på ett roligt sätt. Under läsåret 2021/2022 har kalendern skickats ut till drygt 600 000 elever i åldrarna 6-12 år.

Klass 3B på Hulanskolan är nöjda med sina Trafikkalendrar. Extra snygga i mössor med reflex från Lerum Energi så de syns i mörkret.

Tillsammans med flera andra aktörer i Lerums kommun ser vi till att skolorna i Lerum får ut kalendern helt kostnadsfritt. Vi tycker det är viktigt att barnen lär sig om hur man ska tänka i trafiken och upplysa dem om vikten av att vara uppmärksam när man till exempel går till och från skolan. Förutom att vara med och sponsra kalendern jobbar vi aktivt med att skapa en så bra vägbelysning som möjligt för barnens säkerhet i trafiken.

Hösten har börjat komma krypande och det blir mörkare för varje dag som går. Därför vill vi tipsa barnen om att ha en reflex eller två men framför allt alla vuxna om att ta det lugnt i trafiken och tänka på våra barn!