2022-05-23

Lyckad tillställning vid öppet hus i Floda

Det blev en mycket lyckad tillställning när vi i lördags öppnade upp Floda kraftverk för allmänheten. Strax efter vi slog upp dörren ringlade sig kön lång upp till lekplatsen. Totalt kom det ca 700 besökare som med stor nyfikenhet, bjöds in till utställning och kaffe och kaka, av vårt fina och ståtliga kraftverk, av oss även kallat Floda Elbryggeri. 

Vi är otroligt stolta och glada för ett mycket lyckat event med så många trevliga människor som gästade oss. 

Det senaste året har vi jobbat intensivt med flera spännande projekt i kraftverket. Bland annat bytte vi ut den nästan 100 år gamla och 18 ton tunga generatorn. På ett mycket spektakulärt sätt lyftes generatorn ut ur taket på kraftverket och i oktober förra året var vi redo att ta emot den nya tjeckiska generatorn på 13 ton. Även den nya generatorn lyftes in med kran genom taket till många Flodabors stora förtjusning. Därefter har vi lagat och återställt taket samt driftsatt kraftstationen till att åter producera förnybar el. 

Lerum Energi passade samtidigt på att stärka upp med trygghetsskapande och estetiskt vacker belysning på och intill kraftverket. Vi har också skyltat upp fasaden för att vi vill att det skall synas att anläggningen är i full drift och att vi varje dag bidrar med viktig förnybar elproduktion.

Stort tack till Floda C:s stora Matsafari för ett gott samarbete och till er alla som kom på besök och bidrog till en härlig och familjär stämning!

Stort intresse för utställningen och många glada besökare på plats i Kraftverket.

Musiker utanför kraftverket stod för trevlig underhållning.

Kö i väntan på att få komma in på utställningen i Kraftverket.

Utställningen var spännande och intressant för både stora och små.

Belysning som skapar trivsam miljö.

Kraftverket lyser upp fint i mörkret.