2024-05-02

Lerumsloppet 2024: Gemenskap, energi och spännande tävlingar på Bagges torg

I lördags var det äntligen dags för årets upplaga av Lerumsloppet. Trots lite halvtråkigt väder bidrog ungefär 900 löpare, tillsammans med alla besökare och åskådare, till en fantastisk atmosfär på Bagges torg.

Under en lång tid har Lerum Energi varit stolt huvudsponsorer för Lerumsloppet, som äger rum varje vår med start och mål vid Bagges Torg. Lerumsloppet, arrangerat av Lerums Friidrott, är en inspirerande händelse som engagerar och sprider energi genom hela kommunen.

Vi på Lerum Energi var på plats och diskuterade elhandel, arrangerade tävlingar och delade ut fröpåsar och bars till besökare och löpare. Den mycket populära kasttävlingen där det handlade om att vara skicklig och pricka rätt med ärtpåsar, gick varm bland alla barn på torget. Självklart fick de ett pris i form av klistermärken föreställande vårt djur- och naturliv i Säveån.

Nytt för i år var att loppet för de minsta bytt namn till Lerum Energiloppet. Alla duktiga barn mellan 2-6 år som sprang sträckan på 250 meter fick en goodie bag innehållande energi och en fin målarbok med tillhörande kritor. Löparna fick även fina medaljer för sina prestationer!

Föreningslivet är en plattform där människor samlas. Genom att dela gemensamma intressen får man möjlighet att umgås i trevliga sammanhang, göra roliga aktiviteter tillsammans och skapa sociala band. Det är dessa viktiga ingredienser som bidrar till ett välmående samhälle. Vi ser redan fram emot nästa års Lerumslopp och hoppas att vi får träffas igen då!

Anders, Bea, Anna, Oskar och Thomas sprang för Lerum Energi. Så duktiga hela gänget!

Fina medaljer till alla deltagare i Lerum Energiloppet.

Läs gärna tidningarnas reportage från i lördags