2021-12-13

Lär känna våra praktikanter Anton och Noel

Lerum Energi har sedan en längre tid ett aktivt samarbete med Lerums Gymnasium där elever från Elprogrammet erbjuds att praktisera hos oss. Just nu har vi två andraårspraktikanter på plats och vi har fått chansen att ställa några frågor till killarna.

Vad var det som gjorde att ni valde att studera elprogrammet på Lerums gymnasium?

Anton: Jag valde elprogrammet för att det var ett roligt och spännande ämne att jobba med. Sen fick jag även höra att det är brist på elektriker vilket ökar chansen till anställning direkt, det är ett plus.

Noel: Jag får många bra möjligheter med många lediga jobb efter studenten.

Hur tycker ni att det är att praktisera på Lerum Energi och vad får ni göra på dagarna?

Noel:Lärorikt, man får se en helt annan sida av elbranschen som vi inte har sett i skolan och vi får hjälpa till med det vi kan göra.

Anton: Det är väldigt roligt att vara på Lerum Energi! Jag har varit med och tittat på och hjälpt till med det jag kan göra. Det vi har gjort är nya saker som vi inte kan göra på skolan så det är roligt att få testa på mycket nya saker. Till exempel får vi hjälpa till att koppla in mätare i husen och jobba med fördelningsstationer.

Vad hittar ni på när ni inte är på praktiken eller i skolan?

Anton: Jag hänger mycket med vänner och spelar även mycket dataspel på fritiden.

Noel: Förutom att hänga med kompisar spelar jag ishockey.

Anton och Noel har varit hos oss sen vecka 45 och gör sina sista dagar i vecka 50. Vi tackar killarna för deras fina arbete både på elnät och fjärrvärme. Stort lycka till i framtiden!