Vi använder oss av cookies. Genom att använda webbplatsen godkänner du detta.

Jag förstår!

Lär dig segla med Lerums segelsällskap!

Det är svårt att missa dem om man bor i Lerum: de små vita seglen som sveper fram på Aspen. Egentligen oavsett årstid. Men främst är det denna årstiden som det pågår full aktivitet hos Lerums segelsällskap, LESS, som vi på Lerum Energi är glada att få sponsra!

Varje år erbjuder LESS seglarskolor och i år har man inte mindre än sju kurser. 

- Med anledning av rådande situation har vi i år nästan alla våra instruktörer hemma då de inte har möjlighet att åka iväg på sina internationella mästerskap. Därför kan vi erbjuda ännu fler barn och ungdomar möjligheten att lära sig att segla, säger Torsten Beckman, ordförande i föreningen. 

För barn mellan 6 och 7 år erbjuds Piratskolan där man på ett lustfyllt sätt med mycket bus och skoj prövar på land- och sjölivets kamratskap och lär sig grundläggande sjövett.Piratskolan är som en förberedande kurs innan man går på den ”riktiga” seglarskolan som riktar sig till dem mellan 8 och 15 år och som kan simma minst 200 meter.

- Det viktigaste är att man får ha roligt! De som har roligt återkommer och bidrar till att vår verksamhet växer och utvecklas, säger Torsten.
För den som är nyfiken på att lära sig att segla i sommar finns det faktiskt platser kvar vecka 31, 32 och 33. 

Torsten är noga med att poängtera att all verksamhet i rådande situation pågår utomhus.
- Vi har ingen verksamhet inomhus. Om det kommer regn kan vi sätta upp rejäla partytält, men oftast klarar vi oss utan, säger Torsten. 

Torsten Beckman, ordförande i LESS.

LESS bildades 1969 och har under dessa 51 år utvecklats och blivit en av Sveriges mest aktiva och framgångsrika klubbar inom jollesegling. Juniorer som har startat sin seglingskarriär i klubben har under åren blivit framgångsrika seglare med flertalet VM-guld och OS-deltagande. 

- Med tanke på att vi inte är en sådan stor klubb har vi ändå väldigt framskjutna placeringar i olika mästerskap. Jag tror att det har att göra med glädjen som vi har i klubben. För många är LESS som vilken fritidsgård som helst med den skillnaden att de tränar på att segla samtidigt som de umgås, säger Torsten. 

Ett normalt år arrangerar klubben Segling på lika villkor, SPLV, som är ett seglingsläger med både land- och vattenaktiviteter. Lägret riktar sig till ungdomar i åldern 13–20 år med funktionsvariation. 

Som för så många andra föreningar är sponsring en viktig intäkt och vi på Lerum Energi är oerhört stolta över att få vara delaktiga i att driva LESS framåt. 

- Vi har potential att få igång en större verksamhet, men det är mycket att underhålla. Vi tycker att det är jätteroligt att Lerum Energi engagerar sig och vi hoppas på ett långt samarbete, säger Torsten Beckman. 

I maj arrangerades en regatta där man hade startklockor som utlottningspris sponsrade av Lerum Energi. På bilden Maja H och Nathlie A.

Intresserad av seglarskola? Läs mer på less.nu

Intresserad av att teckna ett elhandelsavtal med ditt lokala elhandelsföretag som ger tillbaka delar av vinsten till föreningslivet? Läs mer här. 

2020-06-30