2021-10-29

Judo - Den följsamma vägen

I förra veckan var vi och besökte ytterligare en av våra föreningar som vi stöttar genom vårt sponsorsamarbete. Lerums Judoklubb håller till i Gråbo bygdegård där de tränar flera gånger i veckan. Oavsett storlek och typ av aktivitet tycker vi på Lerum Energi det är viktigt att sponsra klubbarna ekonomiskt men även visa ett intresse. Det skapar en social hållbarhet i vår kommun.

Judo är en allsidig träningsform som passar många. På Lerums Judoklubb kan man börja träna redan vid 6-årsåldern. Sedan bestämmer man själv sin ambitionsnivå och man kan fortsätta träna och tävla långt upp i åldrarna. I Lerums judoklubb finns aktiva utövare som är över 80 år!

Förutom den allsidiga träning man får i judo, vad gäller balans, styrka, smidighet och kroppskontroll så bygger sporten mycket på ömsesidig respekt mellan de tränande, ledarna, motståndarna och alla medmänniskor. Det var något vi verkligen fick se när vi var och besökte en träning i förra veckan. I träningsgruppen var det cirka 15 barn i 10-årsåldern och till helgen skulle de allra flesta på sin första tävling i Stenungssund! Självklart skickade vi med lite goda bars så de höll energin uppe hela dagen och det blev många fina prestationer.

Är du eller ditt barn intresserad av att testa på judo kan ni läsa mer på judoklubbens hemsida.