2023-03-09

Härlig gemenskap på Lekstorps Vårpool

Vilka dagar det blev för Lekstorps IF:s bordtennissektion som föregående helg arrangerade Vårpoolen i Hjällsnäshallarna i Gråbo. Självklart passade vi på att besöka detta fantastiska event.

Vi träffar Pernilla Anehäll som varit verksam i klubben sedan tio år tillbaka och som nu också arbetar för Lekstorps IF. Pernilla berättar för oss att det är väldigt roligt att få möjlighet att jobba med två olika idrotter  samtidigt (fotboll och bordtennis) och på olika sätt och nivåer. Just denna dag var det fullt pådrag i Hjällsnäshallen med över trettio bordtennisföreningar och 300 spelare.
- I år satsade vi på de lägre åldersklasser och fler breddklasser än tidigare. Vi tycker att det är viktigt att det finns klasser som passar för alla i vår tävling, från nybörjare på 7-8 år upp till elitspelare. Det var flera spelare gjorde sin första tävling i helgen, berättar Pernilla.

Vårpoolen är ett av två stora event som Lekstorp anordnar under året och föreningen har skapat en härlig gemenskap med många som hjälper till.
- Alla familjer och seniorer med flera är med och bidrar ideellt under hela tävlingen. Under Vårpoolen så hade vi cirka 100st ideella krafter som ställde upp som domare, i sekretariatet och i cafét. Vi på Lerum Energi kan bara instämma med att föreningen har skapat en härlig gemenskap som känns av i atmosfären på Vårpoolen denna dag.
 
Lerum Energi ser föreningslivet som en viktig del för ett levande och energifullt samhälle. Pernilla känner glädje och stolthet över vårt samarbete med Lerum Energi. Hon menar att sponsorstödet ger föreningen mycket så att man kan utvecklas och fokusera på föreningens barn och ungdomar. Det levande sponsringssamarbete som vi har tillsammans, att vi är ett gott team och där 200-kronorsstödet gör att vi hela tiden kan stärka klubbkassan gör att vi gärna vill jobba tillsammans och lyfta varandra!
 
Stort tack till Pernilla och gänget i Lekstorp för det fina arbete ni gör som bidrar till rörelse i kommunen!