2024-06-10

Full fart på agilitybanan med Lerums brukshundsklubb

Lerum Energi har under flera år sponsrat Lerums Brukshundsklubb. 2021 installerade vi ny och fin belysning på området för att möjliggöra träning året runt. För några veckor sedan tog vi oss ut till anläggningen och fick en liten pratstund och lektion i agility med ungdomssektionen.

Lea, Amanda, Molly och hunden Bella spenderar alla mycket tid på agilitybanan.

Agility är en av de mest populära hundsporterna. Det är lättsamt, fartfyllt och underhållande, något som både hundar och förare älskar. I agility ska hunden ta sig igenom en bana så snabbt som möjligt, och helst utan några misstag. En agilitybana kan bland annat innehålla hopphinder, gungbräda, tunnlar, däck och balansbom. Det kräver ett lyhört och stort samspel mellan hund och förare.

På plats på anläggningen denna dag fanns Amanda med hunden Bella, Molly med hunden Rufus och Lea med hunden Zelda. Alla tre är med i ungdomssektionen och älskar att köra agility med sina hundar. Molly är även med och ansvarar för träningar, hon håller i kurser i såväl agility som andra områden. 

- Vi är tyvärr inte så många i ungdomssektionen men vi som är här är väldigt engagerade. Det uppskattas mycket när Lerum Energi dels uppmärksammar oss men även bidrar med priser och liknande till våra tävlingar, berättar Molly.

Amanda har aktiverat sin hund Bella med agility sen hon var en liten valp på 6 månader. Idag är Bella 2 år och de är otroligt duktiga och samspelta när de tar sig igenom banan de byggt upp.

Är du och din hund intresserade av agility eller någon annan kurs finns mer information Lerums brukshundsklubbs hemsida här!