2023-04-19

Fler tjejer är målet för Lerums BMX

Bild från träning i april, banan perfekt belägen med kvällssol vid Aspen.

Lerums BMX har äntligen kommit i gång med sin verksamhet utomhus efter att vintern envist hållit sig kvar. Nu öppnar föreningen upp för flera prova-på-dagar under våren. Ett speciellt prova-på-tillfälle är lördag 22 april när de arrangerar en dag endast för tjejer i alla åldrar. 

Lerums BMX är en av föreningarna som vi på Lerum Energi sponsrar och föreningen bidrar till en positiv bredd inom föreningslivet i Lerums kommun. Efter en envis vinter med fysträning inomhus så ser föreningens kassör Elisabeth Pettersson fram emot våren med mängder av aktiviteter, träningar och tävlingar.
- Vi har tappat lite medlemmar under uppehållet, men nu när vi kommer igång igen så hoppas vi att våra prova-på-dagar ska ge en positiv effekt så vi får in fler och nya medlemmar, berättar Elisabeth.
 
BMX race domineras idag av killar, men nu satsar Lerums BMX på att få in fler tjejer för idrotten där målsättningen är en egen träningsgrupp med bara tjejer.
- För att tjejerna ska få mer utrymme har vi beslutat att testa att en lördag där endast tjejer får möjligheten att prova på. Vi vill gärna få en grupp med tjejer som tränar tillsammans i en egen träningsgrupp, som det ser ut idag är vi tyvärr för få, förklarar Elisabeth.
 
Lördag 22 april välkomnas alla tjejer som vill testa på till BMX banan på Seglarvägen där man får testa på och leds utav två av föreningens BMX-tjejer, något Elisabeth hoppas ska inspirera fler att få upp ögonen för cykelsporten.
- I Sverige har vi flera duktiga tjejer som tävlat i Europa och våra tjejer har tävlat i flera år. Nu hoppas vi kunna inspirera och vägleda fler att testa på och upptäcka att BMX race är en idrott som passar alla. Även om det är en individuell sport så har vi ett otroligt samarbete och gemenskap mellan våra cyklister, unga som gamla, avslutar Elisabeth.

Elisabeth är kassör och engagerad mamma till sin son som är medlem i föreningen sedan barnsben.

Så passa på att besöka Lerums BMX och deras prova på dagar för att upptäcka en ny spännande och fartfylld idrott. Läs mer på Lerums BMX hemsida.