2022-06-07

Få din faktura från Lerum Energi i KIVRA

Från och med juni kan Lerum Energis kunder få sin faktura i KIVRA. Det är något våra kunder har önskat och nu är det alltså möjligt. Om du idag får dina fakturor på brevlådan och även är ansluten till KIVRA, ja då kommer fakturan från och med juni automatiskt att komma direkt till KIVRA utan att du behöver göra något. Nedan svarar vi på några snabba frågor som kan vara bra att ha koll på. 

Vad är KIVRA? 

KIVRA är en digital brevlåda som helt enkelt ersätter till exempel dina pappersfakturor, myndighetspost eller kreditupplysningar. KIVRA är säkert, tillgängligt var du än är och miljövänligt. 

Hur vet jag om jag är ansluten till KIVRA? 

Om du får andra dokument och brev i KIVRA, till exempel ditt vaccinationsbevis eller skattebesked, så är du ansluten till KIVRA. 

Måste jag få min faktura i KIVRA? 

Nej. Är du ansluten till KIVRA behöver du kontakta oss på kundservice så hjälper vi till att koppla bort din faktura från KIVRA så du fortsätter få den hem i brevlådan.  

Vad händer om jag har E-faktura, autogiro eller PDF-faktura? 

Får du idag din faktura från Lerum Energi direkt i din internetbank som E-faktura, som pdf till din mejladress, eller om pengarna dras via autogiro kommer du fortsatt att ha detta som ditt betalsätt. Har du autogiro med specifikationen styrd till din brevlåda? Då kommer specifikationen framöver att dyka upp i KIVRA om du redan är ansluten. 

Om jag inte är ansluten till KIVRA sedan innan, vad händer då? 

Är du inte ansluten till KIVRA kommer du att fortsätta få din faktura enligt det sätt du valt, oavsett om det är pappersfaktura, PDF, E-faktura eller autogiro.