2023-11-27

En strålande dag under öppet hus i Floda kraftverk

Lerum Energis Oskar Isaksson delade tillsammans med tomten ut lite julklappar till besökarna.

För Floda C blev årets julmarknad en riktig succé! Det var fullt med folk under marknaden och besökare strömmade in till oss i Floda kraftverk där intresset för att utforska insidan var stort. Dagen bjöd dessutom på härligt vinterväder med krispiga minusgrader, ett tunt täcke av pudersnö och en klarblå himmel.

I lördags öppnade vi återigen upp dörrarna till Floda kraftverk och välkomnade allmänheten i samband med Floda C:s härliga julmarknad. Många nyfikna, både lokala Flodabor och besökare från utanför kommunen, strömmade till för att utforska vårt vackra kraftverk från insidan.

Våra besökare fick ta del av en spännande utställning om vattenkraft, fjärrvärme och vårt arbete för att bevara miljön längs Säveån. Frågorna var många och vi fick berätta om de tekniska delarna i energiproduktionen och om det dammsäkerhetsarbete som just nu pågår vid kraftverket. Under rundturen i kraftverket kunde våra gäster dessutom njuta av varm glögg och smaskiga pepparkakor.

Vi vill rikta ett stort tack till alla som besökte oss i kraftverket under lördagen. Om du missade i lördags, så kommer det komma fler möjligheter för allmänheten att utforska kraftverket. Vi ser fram emot att välkomna er igen och dela med oss av vårt engagemang för en hållbar framtid.

 

Stora som små var nöjda både utställning och tilltugg.

Även hundbesökarna var nöjda och blev snygga med en värmande buff runt halsen.