2023-09-29

En jubileumsfest i luften

Fullt på pakeringen när många besökte Gråbo modellflygklubbs jubileumsdag.

Vår sponsrade förening Gråbo modellflyg firar ett halvsekel uppe i luften, medan kung Carl XVI Gustaf firar ett halvsekel på tronen. Detta är en historia om kungliga drömmar som flugit i 50 år.

Gråbo Modellflygklubb, som bildades 1973, är en förening för modellflygare i alla åldrar och dit alla är välkomna. Här om veckan firade föreningen 50 år med en jubileumsdag som lockade erfarna modellflygare och nyfikna kommuninvånare, som alla fick chansen att prova på att flyga med dubbelkommando.

Stefan Wickelgren, som är ordförande i föreningen, berättar att stämningen var på topp när modellflygen flög i luften och uppvisningarna drog igång. Ett gäng ungdomar imponerade med sina Air-Combat-uppvisningar, där de jagade varandra och klippte av motståndarnas streamers. De yngre generationerna fick också möjlighet att delta genom att flyga med dubbelkommando och guida sina kamrater och nyfikna barn i klubbens flygsimulatorer.

Gråbo Modellflygklubb har en lång historia i Lerum, och kommunen har varit ett stöd genom åren. Lerum Energi markerade i somras stolpar runt flygfältet efter att stolparnas galvade färg försvunnit mot skogsbakgrunden och blivit ett säkerhetsproblem vid till exempel nödlandningar.
- Det blev verkligen superbra. Nu syns de helt perfekt och vi känner att vi som klubb kan stå för att vår anläggning håller högsta säkerhet för vår verksamhet och dess omgivning, så ett stort tack till Thomas Eriksson hos er som löste det brilliant, säger Stefan.

Klubbens framtid ser ljus ut, med ökat intresse från barn och ungdomar som vill följa i de äldre medlemmarnas fotspår. Är du intresserad och nyfiken på föreningens aktiviteter och innehåll så kan du läsa mer på Gråbo modellflygklubbs hemsida