2023-01-23

Elens dag 2023- Energieffektivisering

Idag den 23 januari uppmärksammar vi att det är Elens dag och årets tema är energieffektivisering. På grund av den ansträngda energisituationen som råder vill vi uppmärksamma våra kunder på den goda utveckling vi kunnat se både ute i Europa såväl som hemma i Lerum. Låt oss hålla i den goda trenden.

Invånarna i Lerums kommun varit mycket duktiga på att hålla ner sin elanvändning. Elenergiförbrukningen har gått ner hela 19 procent för november och 13 procent för december. Vi inväntar nu kommande mätningar för januari men signalerna tyder på en fortsatt bra energieffektiviseringstrend. 

Det är alltid bra att vara sparsam med sin energianvändning och det har varit extra viktigt denna vinter och inför kommande vårvinter. Det finns många små och enkla saker du som enskild person kan göra för att dra ner på förbrukningen. Läs vår miniserie om familjen Sparsson om hur du och din familj kan spara både energi och pengar i vinter genom att klicka på bilden nedan.

 

 

Slutligen vill vi uppmuntra alla kunder att logga in på Mina sidor eller ladda ner Lerum Energis gratisapp för att se hur förbrukningen sett ut för ditt hushåll det senaste året. Den icke förbrukade kilowattimman är den billigaste kostnadsbesparing man kan göra när priserna ligger högt. De verkliga eltjuvarna är uppvärmning och varmvatten. Här finns pengar att spara. Bra jobbat alla Lerumsbor!