2023-10-26

Barnens guldreflex med Trafikkalendern

Lerum Energi har länge varit en stolt samarbetspartner till Trafikkalendern, ett initiativ för att främja trafiksäkerhet bland elever i årskull F-6. I oktober genomför Trafikkalendern en omröstning för ett av Sveriges mest prestigefyllda idrottspris – Barnens Guldreflex.

Vi hade förmånen att besöka Hulanskolans femteklassare i Lerum när de skulle genomföra den spännande omröstningen för att utse vinnaren av Barnens Guldreflex. Eleverna samlades för att titta på nomineringsfilmer av de kandidater som bestod av framstående skidåkare, friidrottare och simmare.

Omröstningen utförs av elever från förskoleklass till årskurs 6, där varje elev har möjlighet att rösta på sin favorit. Den idrottare som får flest röster belönas med det prestigefyllda priset – Barnens Guldreflex.

Viktigt med reflex i höstmörkret

Under vårt besök passade vi också på att prata med eleverna om hur de tar sig till och från skolan samt vikten av trafiksäkerhet nu när höstmörkret infunnit sig. Vissa elever promenerade korta sträckor till skolan medan andra tog sig från betydligt längre avstånd.
- Jag cyklar nästan alltid till skolan, men det är bra att ha reflexer nu när det är mörkt på morgonen, berättar bland annat en av eleverna.
 
Efter att eleverna har arbetat under flera år med Trafikkalendern så va samtliga elever väl medvetna om vad man ska tänka på. För att hjälpa eleverna att vara synliga i trafiken under de mörka månaderna delade vi ut mössor med inbyggda reflexer och LED-armband som ökar deras synlighet och säkerhet på väg till och från skolan.

Vi vill rikta ett stort tack till elever och lärare i klassen på Hulanskolan, som vi haft förmånen att följa under ett antal år.