2024-01-03

Återvinn din julgran med Lerums föreningar

Genom ett unikt samarbete mellan lokala föreningar och Lerum Energi får uttjänta julgranar nytt liv som fjärrvärme. Gör en fin insats och skänk bort din gamla julgran så den får bli till värme nu när vinterkylan dragit in. 

Lerum Energi sponsrar sedan många år ett 20-tal verksamheter i Lerum, men vi har även öppnat upp Aspedalens fjärrvärmeverk för alla kommunens föreningar som önskar lämna in upphämtade julgranar. Lerum Energi tar självfallet emot granarna utan någon kostnad, men det krävs att man rensat undan allt glitter och andra utsmyckningar. 7 ton flis blev förra årets resultat och det skall bli spännande att se om vi kan slå det rekordet i år. 

Det är vår fjärrvärmechef Leif Viklund som fattat beslut om att öppna upp flisningen för alla föreningar som vill kunna tjäna några kronor extra på denna uppsamling. Leif är själv en riktig föreningssjäl och vet vad lite extra pengar in i klubbkassorna kan betyda. Lerum Energi har också det miljötillstånd som krävs för att få flisa ned granarna till fjärrvärmebränsle och det känns fint att bjuda in föreningarna att vara med i den cirkulära tanken med att låta kasserade granar få nytt liv som både extra pengar till föreningarna och som värme till folks bostäder. 

Leif har under många år i branschen jobbat med att just samla in granar och berättar en rolig anekdot från ett tidigare tillfälle.
- En gran vi då tog emot kom in med såväl glitter, kulor som underkläder på. Ja, det var en syn måste jag säga, säger Leif och skrattar gott.
Numera undanbeder vi oss från sådant extrajobb med att rensa upp efter folks privata utsmyckningar och tar bara emot nakna granar. 

Så är du medlem i en förening som arbetar med att samla in granar efter jul? Tipsa då din styrelse om att din klubb utan extra kostnad får lämna in granarna till Lerum Energi under anvisade tider och på förutbestämd plats.
 
För mer information kontaktar du oss på kundservice@lerumenergi.se eller 0302-558 50

Tjejer från Floda BoIF vid tidigare insamling av granar.