Vi använder oss av cookies. Genom att använda webbplatsen godkänner du detta.

Jag förstår!

Argument för fjärrvärmen

Fjärrvärmen har många fördelar och här ger vi dig de viktigaste argumenten.
 
Fjärrvärme är ett vattenburet system och har alla fördelar som ett sådant normalt sett har. Det är relativt enkelt att byta bränsle från exempelvis olja och el till biobränsle. Det sistnämnda är som bekant betydligt snällare mot miljön.


Vi på Lerum Energi ligger i framkant när det gäller att använda det bränsle som är mest gynnsam för miljön och för plånboken. På så vis kan du som kund tillgodogöra dig både de miljömässiga och de ekonomiska fördelarna av att vi använder rätt bränsle i vår produktion.
 
Därutöver finns en rad fördelar:

  • De större värmecentralerna har anpassade pannor som körs med jämn värmelast och hög teknologi. Detta innebär att produktionen har en hög verkningsgrad. Det påverkar både miljön och värmepriset positivt.

  • Fjärrvärmen har en utvecklad och beprövad teknik som är mycket driftsäker.
Fjärrvärmen direktväxlas mot kallvattnet vid produktion av tappvarmvatten i ditt hus. Det innebär att varmvattnet inte tar slut, du kan bada och duscha obegränsat om du skulle vilja.

  • Fjärrvärmen luktar inte, smutsar inte ner och för inget oväsen samt tar en relativt liten plats. Fjärrvärmen i Lerums kommun produceras i huvudsak genom att elda biobränsle som träpellets, träbriketter och skogsrester. Det innebär i princip att värmeproduktionen inte ger något nettotillskott av koldioxid.

  • Fjärrvärmen är ett bekvämt sätt att få värme och varmvatten, med få bekymmer och till ett konkurrenskraftigt pris. Framförallt är fjärrvärme ett bra alternativ om du vill vara med och skapa en bättre miljö.

  • Vår fjärrvärme är reko.

 
Intressanta länkar om fjärrvärme: